EN | RU | FI

Hirsipääkaupungin tarina jatkuu - Pudasjärven kaupunki päätti hankkia hirsirakenteisen Hyvän olon keskuksen

Pudasjärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 9.5.2019 hyväksyä YIT Suomi Oy:n tarjouksen toteuttaa kaupungin keskustaan entisen Kurenalan koulun tontille sijoittuvan Hyvän olon keskuksen –elinkaarihankkeen. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa elokuussa 2019 ja tavoitteena on saada rakennus käyttöön elo-syyskuussa 2021. Kilpailullisen neuvottelumenettelyn myötä saadun tarjouksen mukaisesti YIT rakentaa keskuksen ja vastaa elinkaarimallilla kiinteistön ylläpidosta 20 vuoden palvelujakson ajan. Hankkeen kiinteistöleasing-rahoittajaksi on valittu kilpailutuksella Kuntarahoitus Oyj.

Hyvän olon keskukseen (bruttoala noin 9300 m2) sijoittuu sen valmistuessa kaikki nykyisen terveysaseman ja kaupungintalon tiloissa toimivat sote-palvelut, kirjastopalvelut, nuorisopalvelut, työllisyyden hoidon palvelut ja kulttuuritoimintoja. Rakennukseen tulee myös auditorio-, kokous- ja liiketiloja. Kokonaisuudesta muodostuu upea hirsirakenteinen kuntalaisten uusi olohuone ja todellinen hyvinvoinnin keskittymä.

Hankinnan kokonaisarvo palvelujaksoineen 20 vuoden ajalta on noin 43 miljoonaa euroa. Rakennusvaiheen investointikustannuksen osuus tästä on reilut 25 miljoonaa euroa. Hankkeen tarkemmista yksityiskohdista ja suunnitteluratkaisuista voidaan tiedottaa vasta hankintasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, jonka jälkeen myös YIT julkaisee oman tiedotteensa rakennushankkeesta.

Liitteet

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland