EN | RU | FI

Yhteisöllisyys- ja elinympäristövaliokunnat: Sujuva arki Pudasjärven vetovoimaisuuden ytimessä

Pudasjärven Hyvän Olon Keskuksen työmaa

Viihtyisä ympäristö, tiivis kaupunkirakenne ja läheltä löytyvät palvelut ovat Seutukaupunkiverkoston ja Kuntamarkkinoinnin kyselytutkimuksen mukaan osa sujuvan arjen elementtejä. Pudasjärven keskustassa tehdyt ja tulossa olevat muutokset kohdentuvat juuri näihin kokonaisuuksiin. Keskustan ympäristön näkymä on muuttunut lyhyessä ajassa ja muutos jatkuu vielä tulevinakin vuosina. Huonokuntoisten rakennusten purku on tehnyt tilaa uusille investoinneille, joista Hyvän Olon Keskus uudistaa merkittävästi kaupungin näkymää sekä palvelujen saavutettavuutta. Keskus yhdistää osaltaan Kuusamontien vartta vahvemmin osaksi Kurenalan aluetta. Tätä tukevat myös tulevat liikennejärjestelyt.

Samaan aikaan panostuksia tehdään myös kylillä. Kipinään valmistui kyläkoulun laajennus keväällä 2019 ja kaupungin kehittämis- ja toimintatuet vauhdittavat vuosittain yhdistysten toimintaa. Pudasjärvellä viihtyisä ympäristö tarkoittaa asumisen väljyyttä sekä luonnon läsnäoloa jo kotiportailta alkaen. Moni-ilmeiset ja vireät kylät ovat muodostuneet alueidensa keskuksiksi ja todentavat siten Pudasjärven moninaisia mahdollisuuksia elää hyvää elämää maaseudulla.

Valiokuntien mukaan asuinympäristön viihtyisyys on yhteinen asia. Sen todeksi tekeminen on kaupungin, yritysten ja yksityisten yhteinen tehtävä. Keväällä 2020 pidetään yhteiset ympäristön siistimisen talkoot koko kaupungin alueella. Tapahtumaa valmistellaan tapahtumatuottajan toimesta.

Seutukaupunkiverkoston ja Kuntamarkkinoinnin tutkimukset aiemmin tänä vuonna nostivat esiin kaupunkien vetovoimatekijöitä. Työllistymisen mahdollisuuksien ja opiskelun lisäksi myös vetovoimaa kasvattivat sujuvan arjen elementit, kuten viihtyisä ympäristö ja läheltä löytyvät palvelut. Lisäksi tärkeään rooliin nousivat mielikuvat alueen identiteetistä ja vireydestä.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland