EN | RU | FI

Karhupajan nuoret tiedonhaussa ja ideoimassa

Perinteinen nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma järjestettiin Oulun teatterilla tiistaina 28.1.2020. Tapahtuma tarjosi nuorille mahdollisuuden tutustua esillä olleiden koulutuspaikkojen, työnantajien ja ammattilaisten tiedonannon monipuoliseen tarjontaan. Osa nuorista teki tuttavuutta eläviin lainakirjoihin eli eri ammatteja edustaviin ihmisiin. Näiden kanssa nuoret saivat mahdollisuuden keskustella kyseisen ammatin työnteon arjesta ja keinoista tähän ammattiin pääsemiseksi. Urakahvilasta muutama nuori haki neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaansa, tarjolla oleviin koulutusmahdollisuuksiin, opintojensa suunnitteluun, kesätyönhakuun ja työhakemuksen tekoon. Kesätyötreffit pisteessä nuoret saivat kysellä ja keskustella kesätyöpaikoista, harjoittelupaikoista ja työpaikoista yleensä. Työnantajat antoivat kullan arvoisia vinkkejä näiden paikkojen etsimiseen ja hakemiseen.

Paikalla järjestetyt tietoiskut ja työnäytökset toivat esille monenlaisia näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen ja yrittäjyyteen innostaen. Työnäytökset olivat tilaisuuden vetonauloja. Joissain esittelypisteissä nuoret saivat itse kokeilla erilaisten koneiden käyttöä ja töiden käytännön tekemistä.

Paikallista työllistymiseen liittyvää tietoa ja palvelutarjontaa osatyökykyisyyteen liittyen Karhupajan nuoret kävivät kuuntelemassa seurakuntatalolla. Vahvaksi-hanke ja seurakunta järjestivät yhteistyössä hartaushetken, maukkaan keittolounaan, hankkeen ja diakoniatyön esittelyn sekä kuulijoille mahdollisuuden ideoida ja ehdottaa tarpeellisia toimintamalleja ja keinoja osatyökykyisten ihmisten työpaikan löytämiseen, lisäkoulutukseen ja neuvojen saamiseen.

”Jokainen meistä on joskus osatyökykyinen. Työkyky on riippuvainen terveydestä, koulutuksesta, elämäntilanteestasi ja työn vaatimuksista. Jos henkilöllä on käytössä vain osa työkyvystä eikä hän pysty vastaamaan työnsä vaatimuksiin hän on osatyökykyinen. Osatyökykyinen voi kuntoutua tai kouluttautua työhön ja työtä voidaan myös räätälöidä sopivaksi. Jokaisella meistä pitäisi olla mahdollisuus hyödyntää oman kykymme mukainen työpanoksemme” - Vahvaksi-hanke.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland