EN | RU | FI

Kaupungintalolle on hankittu sydäniskuri

Kaupungintalon defibrillaattori

Pudasjärven kaupunki on hankkinut kaupungintalolle defibrillaattorin, eli sydäniskurin. Yhdessä painelu-puhalluselvytyksen kanssa voimme näin merkittävästi vaikuttaa äkillisen sydänpysähdyksen saaneen henkilön selviytymiseen.

Laite sijaitsee omassa kaapissaan rakennuksen pääaulassa, asiakaspalvelupisteen läheisyydessä.  Hätätilanteessa laitteen voi hakea lainaksi myös kaupungintalon lähialueelle sen aukioloaikoina arkisin klo 8 -16. Sydänkohtauksen sattuessa on kuitenkin muistettava, että jokainen menettty sekunti on tärkeä ja ammattitaitoista apua onkin hälytettävä heti kun mahdollista.

Laite neuvoo käyttäjää koko elvytystapahtuman läpi. Se analysoi itse potilaan rytmin ja antaa iskun vain, mikäli autettava sitä tarvitsee. Defibrillaattori ohjaa käyttäjää suomenkielisin ääniohjein toimimaan oikein. Lasten elvytys onnistuu samalla laitteella ja samoilla elektrodeilla ilman lisäosia. Kaupungin henkilöstö on saanut koulutusta laitteen käyttöön.

Kaupungin kiinteistöjen osalta sydäniskuri löytyy myös Virkistysuimala Puikkarista, Hirsikampukselta ja Törrön vastaanottokeskuksesta.  Muita paikkoja ovat ainakin K-Supermarket Pudasjärvi, Tuuritupa, Apetit Oy ja Profin Oy.  (Lähde: defi.fi)

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland