EN | RU | FI

Pudasjärven kaupunki hankkii liikelahjoja paikallisilta yrityksiltä, Suosimme paikallista -kampanjan kuulumiset

Pudasjärven kaupunki on mukana tukemassa paikallista elinvoimaa mm. hankkimalla mahdollisuuksien mukaan kaupungin jakotuotteita ja lahjoja paikallisilta yrityksiltä. Huhti-toukokuussa toteutettu Suosimme paikallista -kampanja tuotti monipuolisia ehdotuksia parilta kymmeneltä eri yritykseltä kaupungin lahjoiksi. Lahjoiksi ehdotettiin eri hintaisia yritysten valmistamia tuotteita, palveluja ja lahjakortteja. Pyysimme ehdotuksia myös esim. messuilla ja tapahtumissa jaettaviksi edullisiksi ns. jakotuotteiksi. Lahjaehdotukset olivat joko aivan uusia tuotteita/palveluja tai sitä, mitä yritys tekee jo muutenkin.

Kaikki lahjaehdotukset olivat mukana koosteessa, jota käsittelimme kaupungin hallintotoimen työryhmässä. Palaverissa sovittiin, että nyt kun tiedämme, minkälaista tarjontaa paikkakunnalla on, niin lahjoja hankitaan jatkossa paikallisilta yrityksiltä aina kulloisenkin tarpeen mukaan esim. vierailijoille ja merkkipäivää viettäville.

Koronasta johtuneet rajoitukset ja seuraukset kuntien talouteen vaikuttavat kuitenkin siihen, että lahjoja ei haluta lähteä hankkimaan varastoon. Vierailut ja suurin osa tapahtumista ovat kesän ajalta peruttuja ja siksi lahjatarve ilmenee todennäköisin vasta syksyllä, joten lahjahankintoja tullaan tekemään vasta kesän jälkeen, kun nykyiset varastot on käytetty.

Jakotuotteen osalta olemme jatkaneet keskustelua Syötteen sieni ja yrtti Ky:n kanssa.

Valmistelemme parhaillaan Pudasjärven kaupungin brändikirjaa ja siihen liittyen on mahdollista suunnitella syksyllä paikkakunnalta hankituille lahjoille merkki, vyöte, tarra tms. joka kertoo lahjan saajalle paikallisesta osaamisesta.

Kiitämme kaikkia yrityksiä lahjaehdotuksista. Olimme erittäin ilahtuneita ehdotusten monipuolisuudesta ja siitä osaamisen tasosta, mitä paikkakunnalta löytyy. Jatkossa Pudasjärven kaupunki pyrkii suosimaan lahjahankinnoissaan paikallisten yritysten tuotteita ja on suoraan yhteydessä ko. yritykseen.

lisätiedot

Ulla-Maija Paukkeri 050 434 2117, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Heli Huhtamäki 040 190 3056, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland