EN | RU | FI

Talouden tasapainottamistyö on käynnissä

Kaupunginhallituksen nimeämä laaja poliittinen ohjausryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa kaupungintalolla tiistaina 15.9. klo 16 yhdessä FCG Perlaconin asiantuntijoiden kanssa. Kokouksessa järjestäydyttiin ja asetettiin tasapainotustyölle määrä- ja aikataulutavoitteet.

Kokouksessa sovittiin vuosille 2021-2023 kaupungin oman toiminnan toimintakatteen leikkaustavoitteeksi 2,5 miljoonaa euroa. Näillä säästöillä voidaan saavuttaa taso, jolla tulot ja menot ovat tarkastelujakson lopussa tasapainossa, lainakannan kasvu saadaan taittumaan ja pelivaraa jää käytöstä poistuneiden kiinteistöjen alaskirjauksiin.

Tasapainotusohjelma valmistellaan poliittisessa ohjausryhmässä ja esitellään valtuustoseminaareissa valtuutetuille ennen päätöksentekoa. Tavoitteena on hyväksyä tasapainotusohjelma kaupunginvaltuustossa viimeistään joulukuussa 2020.

Henkilöstö otetaan mukaan tasapainotustyöhön ja heidän näkemyksiään kuullaan prosessin aikana. Myös kuntalaisille avataan sähköinen kysely kaupungin nettisivuille, jossa kysytään mitä heidän mielestään pitäisi tehdä kaupungin talouden sopeuttamiseksi.

Lisätietoja

Anni-Inkeri Törmänen
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
p. 040 571 8186
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tomi Timonen
Kaupunginjohtaja
p. 050 454 8230
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                   

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland