EN | RU | FI

Kesäduuni 2021

Tyttö tarkistaa vatupassia

Kesäduuni-kampanja starttaa taas! Tänä vuonna kohderyhmänämme ovat pudasjärveläiset, vuosina 2003-2006 syntyneet nuoret.

Toimi näin

1. Mieti mikä työ sinua kiinnostaisi

Kuka voisi Sinut tuolle alalle Pudasjärvellä työllistää?

2. Ota rohkeasti itse yhteyttä mahdolliseen kesätyönantajaan

Tapoja on monia; mene käymään, soita tai jos tavoitat työantajaa huonosti, voit laittaa vaikka sähköpostia ensi alkuun. Muista, että myös työpaikat kaipaavat kesätyöntekijöitä ja kuuntelevat Sinun asiaasi mielellään.

3. Täytä kesätyöhakemus

Voit täyttää hakemuksen joko netissä tai paperilla. Paperisia lomakkeita löytyy TOPI-torilta (Kauppatie 3 L), 4H-toimistolta (Kauppatie 3L) ja kaupungintalon infosta. Voit täyttää kesätyöhakemuksia koko kesän ajan.

Jos olet jo onnistunut saamaan duunipaikan, täytä lomake siitä huolimatta. Kerro lomakkeella, minne olet työllistymässä ja kenen kanssa asiasta on sovittu. Ja palauta lomake 4H-yhdistyksen TOPI-torille.

4. Nauti työstäsi ja palkastasi

Kahden viikon ( 60h ) kesätyöstä nuorelle maksettava bruttopalkka on 365 euroa ja yhden viikon ( 30h ) kesätyöstä nuorelle maksettava bruttopalkka on 182,50 euroa.

5. Jos et onnistunut vielä saamaan paikkaa, eipä hätää

Me pyrimme 4H:lla yhdistämään sopivan työnhakijan ja -antajan. Joten ole ihmeessä tavoitettavissa hakemuksen jätettyäsi!

Muutama vinkki ensikertaa kesäduuniin suuntaavalle

 1. Tule sovittuun aikaan työpaikalle.
 2. Pukeudu asianmukaisesti, ottaen huomioon työtehtävät ja sään.
 3. Noudata ohjeita ja kysy reilusti apua uusien tehtävien edessä.
 4. Jos jostakin syystä joudut olemaan töistä poissa, ilmoita siitä aina työnantajallesi.

Tietoa kesätöistä työnantajalle

 • Nuorille on annettu tiedoksi, että heidän tulee sopia kanssanne jo hyvissä ajoin työn alkamisajankohdasta, sekä muista käytännön järjestelyistä.
 • Kesäduunilaisen kokonaistyöaika on 30h viikkossa/60h kahdessa viikossa. Työtuntien    tekeminen tuntilistalle myös muutoin on mahdollista.
 • Työntekijän palkanmaksuperusteena sekä Teidän laskutusperusteenanne on työntekijän  tuntilistassa olevien työtuntien määrä. Tarkkailkaa listan oikeaa täyttöä ja kuitatkaa päivittäiset  työtunnit.
 • Kesäduunilaiset on vakuutettu tapaturman varalta. Heillä on myös vastuuvakuutus  mahdollisten työssään aiheuttamiensa vahinkojen varalta.
 • Työntilaajan vastuulla on huolehtia, että työ suoritetaan asianmukaisilla työvälineillä ja  turvallisia työtapoja noudattaen. Työntilaajan tulee antaa nuorelle riittävä opastus työhön.
 • Työntekijä on työsuhteessa 4H-yhdistykseen, joka huolehtii työnantajavelvoitteista. Tilaaja  suorittaa sopimuksen mukaiset maksut 4H-yhdistykselle.
 • Työntilaajaa laskutetaan nuoren kahden viikon, eli 60h työstä 315 €+alv 24%, vastaavasti yhden  viikon työstä 30h, 157,50 €+alv 24%.

Haluatko kysyä jotain?

Voit soittaa tai laittaa viestin Tiina Salonpäälle numeroon 0400 289 330
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kesäduuni 2021- kampanjan käytännön toteuttajana on Pudasjärven 4H-yhdistys yhteistyössä Pudasjärven kaupungin kanssa.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland