EN | RU | FI

Karhupajalla opiskeltiin Omahoito-sivustoa

Karhupajan nuorille pidettiin tietoisku Oulunkaaren Omahoito -sivustosta. Aiheeksi valikoitui tällä kertaa Omahoito-palvelu, koska sivustolta löytyy paljon tärkeää ja mielenkiintoista asiaa jokaiselle kuntalaiselle.

Omahoito on Oulunkaaren kuntayhtymän tarjoama kuntalaisten henkilökohtainen terveyssivusto. Palveluun pääsee kirjautumaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Omahoidossa voi kysyä neuvoa ja saada ohjausta terveys-, sosiaali- ja vanhuspalvelujen työntekijältä. Lähetä kysymys lääkärille tai hoitajalle ja saat vastuksen henkilökohtaisesti Omahoito-palvelun kautta. Mahdollista on myös varata aikoja esimerkiksi laboratorioon, lastenvalvojalle tai suuhygienistille. Laboratoriotuloksia on helppo tarkistaa ja tarvittaessa kysyä lisätietoja tuloksista. Myös sähköisen lääkemääräyksen uusiminen käy käden käänteessä: saat viestin matkapuhelimeesi, kun lääkkeet ovat noudettavissa apteekista.

Henkilökohtaisia terveystietojaan palveluun kirjaamalla ja mittaustuloksia päivittämällä voit seurata muutoksia kätevästi. Esimerkiksi verenpaineen kirjaaminen ja seuraaminen onnistuu Omahoito-palvelussa. Sähköisellä terveystarkastuksella saat osviittaa terveydentilastasi. Uusina palveluina on tulossa neuvolan ja hammashoitolan ajanvaraus.

Kokeile rohkeasti! Tarvittaessa saat henkilökohtaista ohjausta omalta terveysasemaltasi.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland