EN | RU | FI

Pudasjärven kouluille 60 Jopoa

Perjantai 13. päivä ei muodostunut huonon onnen päiväksi ainakaan Hirsikampuksen, Lakarin ja Kipinän kouluille, joiden oppilaiden käyttöön hankittiin Liikkuva koulu -hankkeen avustumana peräti 60 Helkama Jopo -polkupyörää.

Luovutus- ja vastaanottotilaisuus pidettiin Pudas-Koneessa, joka voitti tämän yli 20 000 euron arvoisen kilpailutuksen. Tilaisuutta isännöivät kauppias Kyösti Hökkä ja kodinkonemyyjä Juha Talala, jotka olivat tehneet varsinaisen työrupeaman varustellessaan pyörät vastaamaan tilaajan toiveita. Pyörät on varustettu riimulukolla ja napadynamosta virtansa saavalla led-ajovalolla. Ferrarinkeltaiset pyörät ja niiden mukana tulevat pyöräilykypärät vastaanotti Pudasjärven kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden talous- ja hallintopäällikkö Mervi Niemi.

Hirvaskosken ja Sarakylän kouluilla ei oteta uusia pyöriä käyttöön, koska pyöräily ei ole muusta liikenteestä johtuen noilla alueilla turvallista. Syötteellä puolestaan todettiin Pikku-Syötteelle kipuavan tieosuuden olevan niin pitkä ja jyrkkä, etteivät pikkukoululaiset jaksaisi sitä pyörällä polkea. Kurenalla ja Kipinässä olosuhteet pyöräilylle ovat huomattavasti otollisemmat.

Pudasjärven kaupunki kiittää Pudas-Konetta ja sen henkilökuntaa, ja toivottaa iloisia pyöräilykilometrejä pyörien tuleville käyttäjille!

{flickr set=72157675329910974}

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland