EN | RU | FI

Nuorisotoimen hiihtolomaviikolla menoa ja meininkiä

Koulujen loma-aikoina nuorisotoimessa riittää aina vilskettä ja vilinää eikä hiihtoloma ollut poikkeus. Tarjolla oli toimintaa laidasta laitaan. Maanantaina järjestimme liikuntapalvelun kanssa yhdessä Mäenlasku-tapahtuman Rajamaan rannassa, johon saapuikin mukavasti lapsia, nuoria ja aikuisia pakkaspäivästä huolimatta. Mäenlaskun lisäksi oli mahdollista tutkia lumilabyrinttia, kokeilla lumikenkiä ja tandemsuksia. Ohjaajat olivat piilottaneet lumihankeen myös värikkäitä aarteita, joita vastaan sai pienen palkinnon. Paloauto ja ambulanssit olivat myös paikalla ja monet kävivät tutkimassa kalustoa ja välineistöä. Makkara ja muut herkut maistuivat kylmänä päivänä. Rajamaan jälkeen oli mahdollista päästä pilkkimään Mursunlammella. Paikalla oli mahdollista saada vinkkejä pilkkimiseen alan harrastajilta.

Tiistaina seurakuntatalolla jauhot pöllysivät, kun leivottiin 16 lapsen kanssa pizzoja ja laskiaispullia. Keittiössä leijui herkullinen tuoksu päivän päätteeksi ja lapsilla oli leveät hymyt herkkuja syödessä. Keskiviikkona leivonta jatkui nuorisotilalla. Silloin leivottiin myös pizzoja ja vadelma-lakritsi kuppikakkuja. Keskiviikkona ja torstaina oli mahdollista käydä pelaamassa Tuomas Sammelvuo-salilla erilaisia pelejä.

Keskiviikkona oli retki Kuusamoon. Alun perin tarjolla oli mahdollisuus päästä laskettelemaan Rukalla, ratsastamaan ja uimaan Kuusamon tropiikkiin. Tällä kertaa Ruka ja ratsastus ei kiinnostanut, mutta menimme uimaan. Ruuan päätteeksi kävimme syömässä Kuusamon ABC:llä ja poikkesimme vielä kaupassa.

Perjantaina kävimme laskettelemassa Syötteellä. Ryhmästä riitti laskijoita sekä Iso-Syötteelle ja Pikku-Syötteelle. Tuiskuava lumi ei menoa haitannut, reissusta palasi tyytyväisä lapsia, nuoria ja huoltajia.

Nuorisotila oli auki maanantaista perjantaihin. Perinteisen nuorisotilan lisäksi järjestimme kaikkina hiihtolomaviikoilla pop-up nuorisotilan Syötteellä Pärjänkievarin junnutilassa, johon olivat tervetulleita hiihtolomalaiset ja paikalliset. Meidän hiihtoloma viikon aikana tilassa vieraili hyvin porukkaa. Viikko huipentui lauantaina iltakahvilaan nuorisotilalla. Lapset ja nuoret pääsivät herkuttelemaan laskiaispullilla.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland