EN | RU | FI

Pudasjärven lukudiplomi alakouluille julkaistu

Pudasjärven lukudiplomi

Pudasjärvellä otetaan käyttöön ihka oma lukudiplomi! Lukudiplomilla halutaan kannustaa lukuharrastuksen aloittamiseen ja ylläpitämiseen sekä lukutaidon kehittämiseen. Lukudiplomin avulla on helppo tutustua monenlaiseen kirjallisuuteen.

Nyt julkaistussa alakoulujen lukudiplomissa on omat osionsa 1. – 6.-luokkien oppilaille. Jokaisena lukuvuonna luetaan kuusi kirjaa ja tehdään kuusi tehtävää. Oppilaille jaettavissa lukudiplomivihoissa on kattava valikoima kirjavinkkejä, luettua pohtimaan innostavia tehtäviä, sekä ohjeistus lukudiplomin suorittamiseen. Tarvittava materiaali on koottu sivulle www.pudasjarvi.fi/lukudiplomi

Lukudiplomi suoritetaan opettajan ohjauksessa. Lukudiplomi on osa kaupungin opetussuunnitelmaa. Lukutaito ja lukuinto kasvavat lukemalla ja tutkimalla erilaisia tekstejä. Sanavarasto karttuu, mikä auttaa omien tekstien kirjoittamisessa. Oppimisen taidot, tunnetaidot ja kyky ymmärtää toisen ihmisen maailmaa kehittyvät myös lukemalla.

Apua ja neuvoja lukudiplomin suorittamiseen saat kirjastosta. Keskiviikosta 2.10. alkaen voi myös varata opastettuja kirjastovierailuja kirjastonhoitaja Mira Jurvansuulta.

Pääkirjastossa on lasten- ja nuortenosastolla lukudiplomihylly, johon on koottu lukudiplomikirjoja. Kirjastoautossa sopivien kirjojen löytämistä helpottaa kirjojen selkämyksiin tehdyt merkinnät. Lukemista voi valita kiinnostuksen mukaan myös vinkkilistojen ulkopuolelta, kunhan oppilas sopii siitä opettajan kanssa. OUTI-kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä, joten kirjoja voi varata koko kirjastokimpan alueelta.

Myös kirjan kuuntelu joko ääneen luettuna tai äänikirjana on mahdollista! Lukemisesteitä omaavien on mahdollista kuunnella Celian äänikirjoja (lisätietoja erityisopettajilta ja kirjastosta).

Lukudiplomi on suunniteltu monialaisen työryhmän yhteistyönä. Esikoulun, yläkoulujen sekä 2. asteen oppilaitosten lukudiplomeiden suunnittelu on parhaillaan käynnissä, ja ne tullaan ottamaan käyttöön myöhemmin.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland