EN | RU | FI

Nuorisovaltuuston pöytäkirja 13.2.2020

Aika: Maanantai 13.2.2020
Paikka: Nuorisotila, Pudasjärvi

1. Kokous alkanut: 15.15. Paikallaolijat kirjattiin ylös: Maria Putula, Eveliina Pesonen, Kiia Karppinen, Aada Niskasaari, Miika Raiskio, Antti Tihinen, Marita Hankila ja Riitta—Johanna Laitinen. Kokouksessa todettiin, ettei valtuustolla ole päätäntävaltaa

2. Nuorisovaltuuston kummivaltuutettu Antti Tihinen esitteli itsensä ja kertoi toimenkuvastaan kaupunginvaltuutettuna. Antti kertoi olevansa kiinnostunut olemaan tukena nuorisovaltuuston toiminnassa ja viemään nuorten ääntä kaupunginvaltuustoon, sekä yhdessä nuorisovaltuuston kanssa kehittää valtuuston toimintaa.

3. Nuorisovaltuusto keskusteli valtuuston oman Instagram-tilin perustamisesta ja todettiin, että tili olisi tarpeellinen, sillä tilin avulla valtuusto voisi tiedottaa ja kertoa muillekin nuorille valtuustossa käsitellyistä asioista ja kysyä muiden paikallisten nuorten toiveita ja mielipiteitä kaupungin nuorille liittyvistä asioista.

Asiasta jatketaan keskustelua seuraavassa palaverissa. Antti Tihinen esitti, että seuraavassa kokouksessa voitaisiin tehdä pohjaesitys ja samalla voisi myös äänestää olisiko tili valtuuston mielestä tarpeellinen.

4. Meidän Pudasjärvi-toiminnan suunnittelu jatkui, kun Riitta-Johanna Laitinen suunnitteli   nuorisovaltuuston kanssa toimintapajoja nuorisovaltuuston ehostamisesta. Mikäli Leader-rahoitus haetaan ja raha tilitettäisiin jonkun valtuuston jäsenen tilille, raha nostettaisiin pois tililtä ja säilytettäisiin nuorisovaltuuston ohjaajilla ja rahat käytettäisiin yhdessä valtuuston kanssa.

Leader-rahoituksesta vastuun ottaisi yksimielisellä päätöksellä varapuheenjohtaja Maria Putula apunaan ohjaaja Marita Hankila.

Valtuuston jäsenet järjestivät katselmuksen nuorisotiloille he ideoivat mm. verhojen tuunausta, sähköistä tikkataulua, uusia pelejä, valaistuksen uudistamista ja seinien maalausta.

5. Muut asiat:

Antti Tihinen tiedusteli valtuustonjäsenten kokouspalkkioista. Valtuuston jäsenet eivät saa tällä hetkellä kokouspalkkiota, mutta nuorisovaltuusto keskusteli tekevänsä mahdollisesti aloitteen palkkioista kevään aikana. Antti Tihistä kiinnosti myös nuorisovaltuuston kokoontumisajat. Nuorisovaltuusto kokoontuu vähintään 5 kertaa vuoden aikana. Ryhmä itse määrittelee, tarvitseeko kokoontua useammin.

6. Seuraava kokous 17.3.2020 Hirsikampuksen iso neuvotteluhuone klo. 15.–16.30

7. Kokous päättyi 17.11

Muistion kirjoitti:

Miika Raiskio, koulunuorisotyöntekijä

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland