EN | RU | FI

Liikenneturvallisuustapahtuma onnistui hienosti

Iloiset pyöräilijät

Pudasjärven liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti liikenneturvallisuustapahtuman keskiviikkona 14.10.2020 klo 8.00-9.30. Tapahtumalla haluttiin edistää liikenneturvallisuutta, tiedottaa tieliikennelain muutoksesta, kertoa kävelyn ja pyöräilyn hyödyistä työ- ja koulumatkaliikenteessä sekä esitellä keskustan uusia liikennejärjestelyjä.

Tapahtumassa kaupungin edustajat tarkkailivat pyöräilijöitä ja kävelijöitä sekä jakoivat heille heijastimia ja pyörän etu- ja takavaloja.

Tapahtuma onnistui erinomaisesti. Kaupunkilaiset olivat tyytyväisiä kaupungin edustajien jalkautumisesta ja pyörän valot loppuivatkin heti alussa kesken. Myös heijastimia kaupunkilaiset ottivat mielellään mukaan pimeneviin aamuihin ja iltoihin.

Vaikka useista pyöristä puuttuikin valoja, niin keskustelut pyöräilijöiden kanssa paljastivat, että moni ei ollut vielä laittanut valoja pyörään tälle syksyä, koska ei ole vielä ollut niin pimeää aamulla. Heille keltä valot kokonaan puuttuivat, asennettiin valot ja toivotettiin mukavia pyöräilyjä. Tapahtumassa kerrottiin myös uuden tieliikennelain muutoksesta, nimenomaan punaisesta pyörän takavalosta. 

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland