EN | RU | FI

Lisätienestimahdollisuus yhdistyksille harrastekerhotoiminnan kautta

Haluaisiko teidän yhdistyksenne olla yhtenä toimijana mukana kehittämässä lasten ja nuorten harrastustoimintaa ”Harrastamisen Pudasjärven mallin” mukaan?

Harrasteohjaajana toimimisesta maksetaan korvaus 35 € (+alv) /tunti. Korvaus sisältää kerhotuntien valmistelutyöt. Kerhot voivat kokoontua viikoittain tai vain teille sopivana ajanjaksona. Kerhotoiminta voidaan aloittaa, kunhan sallitaan koulun ulkopuolisten henkilöiden vierailu kouluihin.

Harrastekerhon ohjaajaksi voi ilmoittautua minulle.

Yhdistyksenne voi laskuttaa pidetyt kerhotunnit joko sähköisenä tai paperilaskuna. Tarkemmat ohjeet annetaan sopimuksen teon yhteydessä.

Rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä

Pudasjärven kaupunki sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä myönteisen rahoituspäätöksen kevääksi 2021 ”Harrastamisen Suomen malli” -pilottihankkeeseen. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Harrastamisen Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten harrastustoiveiden kuuleminen, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi harrastus, joka on mieluisa, maksuton ja mahdollista toteuttaa koulupäivän yhteydessä. Pudasjärven kaupunki sai toiminnan toteuttamiseen ja koordinointiin sekä kalustoinvestointiin 60 000 €.

Harrastamisen Pudasjärven mallissa rakennetaan omiin tarpeisiimme sopiva toimintamalli. Tammikuussa alkavassa toiminnassa ovat mukana Hirsikampuksen ja Lakarin koulun 1–9 luokkien sekä lisäopetuksen oppilaat.

  • Hirsikampuksen alaluokilla ja Lakarin koululla harrastekerhoja järjestetään koulupäivisin klo 8–9, klo 10.30–10.55, klo 11.00–11.30, klo 13.00–13.30 sekä klo 13.00–15.00.
  • Hirsikampuksen yläluokilla harrastekerhoja on klo 10.30–11.00 ja 13.00–13.30 sekä klo 15.00 jälkeen.

Malli on tarkoitus laajentaa kaikille Pudasjärven kouluille ensi syksynä.

Aiemmin tehty kysely pohjana

Harrastustoiminnan toteuttamisen pohjana on Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastustoimintaan liittyvää koululaiskysely. Kyselyn tulosten perusteella Hirsikampuksen ja Lakarin koulun oppilaiden suosituimpia harrastuksia olivat kuvataide, arkkitehtuuri, valokuvaus, bändi, pelisuunnittelu, ruoan valmistus, sirkus, parkour, ratsastus, lumilautailu, lentopallo, kuntosali ja mopon korjaus. Mutta useita muitakin harrastuksia mainittiin, esimerkiksi kädentaidot, katutaide, kuoro, soittaminen, elokuva ja historia, sarjakuva, lukeminen, sanataide, media, teatteri, kamppailu, keilailu, kiipeily, koripallo, käsipallo, mailapelit, luistelu, jääkiekko, melonta, mäkihyppy, hiihto, jalkapallo, biljardi, frisbeegolf, street-tanssi ja jooga.
Lisätietoja hankkeesta https://minedu.fi/suomen-malli.

Kerron mielelläni lisää asiasta.

Yhteistyöterveisin,
Anne Väyrynen
projektikoordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 040-3572037 (parhaiten tavoittaa klo 8–9, sekä klo 14-15 (ma, ti, to))

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland