EN | RU | FI

Kansalaisopiston kursseilla tilaa

Ilmoittautuminen Pudasjärven kansalaisopiston kursseille on alkanut vilkkaana. Monille kursseille kaivataan kuitenkin lisää osallistujia, jotta ne voivat käynnistyä. Useimmille kursseille voit vielä ilmoittautua, vaikka kurssin tiedoissa näkyisikin ilmoittautumisaika päättyneen.

Kurssiohjelma elää

Valtaosa kansalaisopiston tämän syksyn kursseista alkaa tällä viikolla. Joidenkin kurssien aloitusta on kuitenkin jouduttu lykkäämään, jotta lisää kurssilaisia ilmoittautuisi. Muutama kurssi on jopa täytynyt harmittavasti perua ilmoittautuneiden vähyyden vuoksi. Kurenalla kursseilla täytyy tänä lukuvuonna olla vähintään kuusi ennakkoon ilmoittautunutta, jotta kurssi voidaan käynnistää. Kylillä riittää neljäkin kurssilaista kurssin aloitukseen. Tavallisesti nämä luvut ovat seitsemän ja viisi, mutta kansalaisopisto haluaa koronaepidemian pikkuhiljaa hellittäessä kannustaa kaikkia pudasjärvisiä takaisin kursseille, jottei kursseja tarvitse perua.

Opiston kurssiohjelma on jo muuttunut jonkin verran sen jälkeen, kun opinto-opas jaettiin kotitalouksiin Pudasjärvellä. Muutamalle opettajalle on tullut yllättävä este ja siksi joitakin kursseja on nyt vielä ilman opettajaa. Yksi uusikin kurssi on alkamassa, ja vieläpä uudessa paikassa. Yli-Siurualta otti yhteyttä fysioterapeutti Annika Heikkinen kertoen haluavansa ohjata tanssijumppaa Yli-Siuruan entisellä koululla. Kun Annikan suunnitelma sopi koulun nykyään omistaville Eila Mertalalle ja Jorma Keskitalolle, oli asia opiston puolesta vain järjestelykysymys. Tällä tavoin kansalaisopisto haluaa olla mukana lisäämässä elinvoimaa ja harrastusmahdollisuuksia kaikilla Pudasjärven kylillä. Jos vain resurssimme riittävät.

Valinnanvaraa verkossa

Opiston ajantasainen kurssiohjelma on aina saatavilla netissä osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/pudasjarvi, jonne myös ilmoittautumiset ensisijaisesti toivomme. Opiston tarjonnassa on tänä lukuvuonna 330 kurssia, joten valinnanvaraa riittää. Kursseista 28 eli 8,5% on verkkokursseja, joille voi osallistua vaikka ulkomailta, jos yhteydet toimivat. Mikäli opiston omasta ohjelmasta ei löydy mieluista kurssia tai esimerkiksi ajankohta ei ole sopiva, kannattaa tutustua Kansalaisopistojen Liiton ylläpitämään nettisivustoon osoitteessa www.kansalaisopistot.fi, jonne on koottuna lähes kaikkien Suomen kansalaisopistojen verkkokurssit.  Siellä on tarjolla tällä hetkellä 55 139 kurssia, ryhmää ja tapahtumaa, joten valinnanvaraa taatusti riittää.

Pasi Kemppainen
koulutussuunnittelija/apulaisrehtori
Pudasjärven kansalaisopisto

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland