EN | RU | FI

LC Pudasjärvi tutustui nuorisotiloihin

LC Pudasjärven hallitus vieraili lokakuussa Pudasjärven kaupungin nuorisotiloissa, joita esitteli vapaa-aikaohjaaja Tarja Väisänen. Hän esitti nuorten ja työntekijöiden puolesta suurimmat ja nöyrimmät kiitokset uudesta biljardipöytä lahjoituksesta, jonka leijonat lahjoittivat kevättalvella 50-vuotisjuhlassa. Esitys Lions-klubin avustuksen suuntaamisesta uuteen biljardipöytään oli tullut nuorilta itseltään, kertoi Väisänen.

Nuorisotilatyö on Pudasjärven kaupungin yksi perusnuorisotyön työmuodoista, jossa kohdataan 40-70 nuorta päivittäin. Nuorisotiloissa käyvät kaikenikäiset kuntalaiset, mutta toiminta painottuu 7-20-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin. Nuorisotilat ovat auki maanantaista perjantaihin kello 12-20 ja lauantaisin toimii iltakahvila samoissa tiloissa kello 18-23 lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Nuorisotiloja käyttävät myös koulut, koululaisten iltapäivätoiminta, perhetyö, etsivä nuorisotyö, nuorten vapaat toimintaryhmät, järjestöt, ikäihmiset sekä eri toimijatahot.

Nuorisotilatyön tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tervettä kasvua mm. kohtaamalla lapsia ja nuoria heidän elämänsä tilanteissa ja vaiheissa, antamalla tieto- ja neuvontapalvelua lasten ja nuorten omiin "juttuihin" ja elämään liittyvissä asioissa sekä toteuttamalla yhdensuuntaista kasvatuskumppanuutta kodin ja koulun rinnalla. Nuorisotilatyö on lasten, nuorten ja perheiden ns. matalankynnyksen maksutonta ja avointa toimintaa, jonka kautta voidaan myös puuttua varhaisessa vaiheessa alkavaan osattomuuden kierteeseen sekä tukea lasten ja nuorten osallisuutta kasvussa kohti oman elämänsä sankaruutta.

Nuorisotila on kuntalaisille ikkuna nuorten elämään. Tervetuloa tutustumaan, toivottaa Tarja Väisänen.

(HT)

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland