EN | RU | FI

Puutarhajätteen vastaanotto syksyllä 2020

Harava ja kottikärry

Puutarhajätteen vastaanotto järjestetään Pudasjärven siirtokuormausaseman kompostointialueella Kiertokaaren valvomana kahtena lauantaina: 26.9. ja 10.10. klo. 9.00-15.00.

Alueelle saa tuoda vain ruohovartisten kasvien osia ja lehtiä. Siirtokuormausasema sijaitsee osoitteessa Kuusamontie 823.

Risut, oksat sekä tontinraivauspuut Pudasjärvellä ottaa vastaan HKP Niskala Oy osoitteessa Kuusamontie 328.

Vastaanottoalue on avoinna ma-pe 7.00 – 17.00, sovittaessa myös viikonloppuisin. Yritys tarjoaa myös noutopalvelua. HKP Niskala Oy, p. 040 756 4503

Haitalliset vieraslajit

Haitallisten vieraslajien osalta noudatetaan Kiertokaaren ohjeita. Leviävät osat eli juurakot ja siemenkodat voidaan hävittää laittamalla ne tavanomaisen polttokelpoiseen jätteen keräysastiaan.

Muut kasvuston osat voidaan toimittaa normaalin puutarhajätteen vastaanottopaikalle edellisten ohjeiden mukaan lajiteltuna. Kitkemisajankohdalla on väliä! Kevät on paras aika kitkemiseen jolloin kasvit ovat vielä pieniä ja kitkemisaluetta on helppo seurata kesän edetessä.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun seudulla asukkaita pyydetään keskittymään erityisesti lupiinin, palsamin, jättiputken ja kurttulehtiruusun kasvustoihin.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland