EN | RU | FI

Pajatoiminta

Pajajakso alkaa työharjoittelulla, jonka aikana perehdytään työelämän pelisääntöihin, ohjataan työ- tai opiskelupaikan etsimisessä sekä annetaan tukea elämäntilanteiden hallintaan.

Karhupaja tuottaa myös erilaisia asiakkaille myytäviä työpajapalveluja ja tuotteita.

Verkkispaja

Verkkispajalle odotetaan saapuvaksi nuoria, joilla ei ole töitä, koulutuspaikkaa tai ovat jostain muusta syystä jääneet toimettomiksi. Verkkiksen tiloihin ovat erittäin tervetulleita nuoret joko yksin tai ryhmissä. Nuoret, joilla on toimintaideoita saavat Verkkispajan ohjaajalta ja valmentajilta ohjausta, apua ja tukea ideansa kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. Kaikkea tätä tukea saavat nekin nuoret, jotka eivät vielä tiedä mitä haluavat tehdä. Verkkiksen ohjaaja ja pajan muut valmentajat opastavat koulutukseen hakemisessa, työkokeilu- ja työpaikkojen etsimisessä, paperiasioiden hoitamisessa ja kaikissa muissakin kimuranttisissa asioissa. Verkkikseen tuleminen ei edellytä lähettävää tahoa eikä sitoutumista mihinkään.

Verkkispajan tiloissa on mahdollisuus omaehtoiseen kädentaidolliseen, taiteelliseen, medialliseen, omien taitojen käyttöön ottoon tai muihin pajan toimintoihin liittyviin tekemisiin osallistuminen. Tämän toimintamuodon kautta on tilaisuus omaehtoisesti palauttaa mahdollisesti hukkaan joutunut arjenhallinta/päivärytmi, opetella kanssakäymistä toisten nuorten ja aikuisten kanssa, opetella halutessaan pajalla ohjattuja työtaitoja, saada työkokemusta ja perustaa omien mieltymysten mukaisia toimintaryhmiä kavereiden kanssa. Tämä tila ja toimintamuoto tarjoavat oivan mahdollisuuden osallistumiseen ja omien asioiden eteenpäin viemiseen työttömille nuorille, niin koulutusta vailla oleville kuin ammattitutkinnon suorittaneille.

Puupaja

Puutyöpajan toimintaan kuuluu tuotteiden valmistus asiakkaiden tilausten mukaan sekä myyntiin mm. postilaatikkotelineitä, koirankoppeja ja -häkkejä, saunan penkkejä ja säilytyslaatikoita. Lisäksi kunnostamme vanhoja huonekaluja.

Työvalmentaja / auto, puu, metalli
Jarmo Eskola
040 588 0124
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Auto- ja metallipaja

Auto- ja metallipajalla nuoret saavat oppia käytännönläheiseen työhön. Teemme asiakkaille pieniä huoltotöitä ja korjauksia:

  • öljynvaihdot
  • jarrujen kunnostukset
  • renkaiden vaihdot
  • peräkärryjen kunnostus

Metallipuolelta saat tuntuman hitsaukseen. Erilaisten korjaustöiden lisäksi valmistamme myyntiin mm. seuraavia tuotteita

  • tulisijat
  • nuotiotarvikkeet
  • hiilikolat
  • makkaratikut

Työvalmentaja / auto, puu, metalli
Jarmo Eskola
040 588 0124
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Keittiö / siivous

Pajan keittiöllä opetellaan valmistamaan edullista ja hyvää kotiruokaa sekä herkullisia leivonnaisia.

Pajan siivouksen, pyykinpesun ja silitystöitten myötä opitaan meille kaikille tarpeellisia arjen taitoja.

Työvalmentaja / keittiö
Merja Taivaloja
040 548 7485
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland