Yhteinen kieli -verkkonäyttely

4.2.2022

Yhteinen kieli -verkkonäyttely tuo esille taidetta, jota Suomistartin opiskelijat ovat valmistaneet taidepajoissa syksyn 2021 aikana. Taidepajoja on pidetty niin draamasta, musiikista kuin kädentaidoista.

Yhteinen matka huipentui pienimuotoiseen Yhteinen kieli -naamioteatteriesitykseen, jossa osallistujilla oli yllään itse valmistamansa ja koristelemansa naamiot. Naamioiden muotit ja lopullinen kipsinaamio valmistettiin Pudasjärven kansalaisopiston taideopettaja Vuokko Nymanin johdolla. Musiikin työpajoista ja musisoinnista itse esityksessä vastasi musiikinopettaja ja muusikko Johanna Kilpijärvi, joka soitti vanhan musiikin soitinta viola de gambaa. Mukana työskentelyssä olivat myös Suomistartin opettajat Jenni Isola ja Mika Suonperä. Kokonaisuutta ohjasi ja draamatyöskentelystä vastasi Lähde! -hankkeen Taidekummi, teatteritaiteilija Sanna-Maija Karjalainen.

Yhteinen kieli –konseptin luominen on ollut osa Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen Taidekummi-toimintaa. Yhteinen kieli –konsepti kehitettiin yhdessä syksyn aikana ja sen tarkoituksena on yhdistää suomen kielen oppiminen ja taiteen tekemisen ilo, sekä tuoda esille kansainvälisyyttä ja eri kulttuureja.

Yhteistyössä ovat olleet mukana Pudasjärven kaupunki, kansalaisopisto ja Suomistartti –ryhmä sekä Oulunkaaren kuntayhtymän ja Iin kunnan Lähde! Taiteesta osallisuutta –hanke.

Kiitokset kaikille prosessiin osallistuneille ja sitä tukeneille!

Lähde-rahoittajalogot

Kuvia naamioiden luomisesta

Jos kuvat eivät näy, seuraa tätä linkkiä

Last modified: 7.2.2022

Comments are closed.