Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa kaikille 15-29-vuotiaille mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tukeen. Ensisijaisesti etsivät nuorisotyöntekijät palvelevat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevia nuoria sekä niitä, jotka toivovat apua johonkin itseä askarruttavaan asiaan.

Etsivät auttavat nuoria rakentamaan oman näköistä elämää – olosuhteita, joihin voi olla itse tyytyväinen ja joiden avulla voi jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin. Etsivä nuorisotyöntekijä on rinnalla kulkija, joka auttaa selvittämään, miten ottaa seuraava askel. Mikään asia ei ole liian pieni tai liian suuri yhdessä ratkottavaksi! Jos tunnet olevasi yksin tai et tiedä keneltä jotain asiaa kysyisit, on etsivä nuorisotyöntekijä se henkilö, jonka puoleen kannattaa kääntyä. Etsiviin voi aina ottaa yhteyttä helposti, luottamuksellisesti ja ilmaiseksi. Ei ole asiaa, josta et voisi etsivältä kysyä, eikä ole asiaa, johon et yhdessä etsivän kanssa löytäisi vastauksia! Etsivä nuorisotyö tukee niissä asioissa, jotka nuori itse kokee tärkeäksi. Tapaamiset järjestetään siellä, missä nuori toivoo ja missä hänen on hyvä olla. Paikkana voi hyvin olla esimerkiksi kahvila, puisto, etsivän nuorisotyön toimitilat, tai vaikkapa nuoren oma koti.

Etsivän nuorisotyöntekijä voi olla tukena esimerkiksi:

  • ihan tavallisia arjen tilanteissa ja tekemisissä
  • ihmissuhteiden miettimisessä/pohtimisessa, sosiaalisen elämän miettimisessä/pohtimisessa, vapaa- ajan aktiviteettien ja harrastuksien löytämisessä tai mukana.
  • terveyttä, jaksamista ja mielen hyvinvointia
  • opiskelupaikkojen etsimisessä ja kouluihin tutustumisessa ja työpaikkojen etsimisessä (etsiminen, hakeminen, cv jne) tai kuntoutuksen mahdollisuuksien selvittäminen.
  • raha-asioita, toimeentuloa, tukien ja etuuksien (esim. Kela) hakemista
  • työttömäksi ilmoittautumista, TE-toimiston tai työllisyyspalvelujen kanssa asiointia.

Etsivät somessa

Etsivätoimisto

Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1
93101 Pudasjärvi

www.yhteysetsivaan.fi

Avoinna ma-pe klo 8-16, muulloin sopimuksen mukaan

Etsivät nuorisotyöntekijät

Juha Mertala
Kainuun ja Koillismaan etsivän nuorisotyön koordinaattori
p. 040 826 6610
juha.mertala@pudasjarvi.fi

Miika Raiskio
p. 040 549 0571
miika.raiskio@pudasjarvi.fi