Matkailu Pudasjärvellä

Tapahtumia

Sinun ei suinkaan tarvitse ajaa Sydän-Lappiin asti kokeaksesi lumoavan lumiloman tai erämaaluonnon silmiä hivelevissä maisemissa. Pudasjärvi nimittäin sijaitsee Suomi-neidon vyötäröllä, noin 90 km Oulusta koilliseen.

Syöte

Syötteen matkailualueen kaksi huippua, Iso-Syöte ja Pikku-Syöte, tarjoilevat seikkailuja ja elämyksiä luontoliikkujille ja -nautiskelijoille ympäri vuoden.

Syötteen kansallispuiston monipuoliset reitit soveltuvat niin patikointiin kuin pyöräilyynkin. Hurjapäisimmille seikkailijoille vauhtia tarjoaa myös Iso-Syöte bike park

Syöte on talvisin yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen. Koiravaljakkoajelua, moottorikelkkailua, hiihtoretkiä tai lumikenkäilyä – Syöte aktivoi monella tapaa. Täältä löydät myös kymmeniä rinteitä, jotka tarjoavat kaikentasoisille laskijoille hienoja rinne-elämyksiä.

Luonnossaliikkujan paratiisi

Iijoen kalaisat kulttuurimaisemat puolestaan houkuttelevat retkeilijöitä ja kalastajia niin kesällä kuin talvellakin. Rikas luontomme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet niin pienriistan kuin suuremmankin riistan metsästykseen marjastajia ja sienestäjiä unohtamattakaan.
Monipuoliset retkeilyreittimme ovat hyvin opastettuja ja sopivia reittejä löytyy niin lapsiperheille kuin vaativampiakin vaelluksia kaipaaville. Reittikartat löytyvät näppärästi osoitteesta www.retkikartta.fi tai voit tiedustella niitä mm. Syötteen luontokeskuksesta.

Pudasjärvellä tapahtuu ympäri vuoden

Paikallisista erikoisuuksista tunnetuimpia ovat Umpihankihiihdon MM-kisatKesäpilikin MM-kisat ja Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon Ämmänkisat, jotka eivät varmasti jätä ajankohdasta riippumatta ketään kylmäksi.