Työ ja yrittäminen

Ikkunaa valmistetaan Profinilla
Profin Oy

Pudasjärven monipuolinen elinkeinoelämä tarjoaa hyviä tilaisuuksia työhön – myös yrittäjänä! Alueen pääelinkeinoja ovat matkailu, puunjalostus, bioenergia, kone- ja kuljetusala sekä alkutuotanto.

Pudasjärvellä toimii valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä kärkiyrityksiä, kuten puutuotealan yritykset Kontiotuote Oy ja Profin Oy. Pudasjärvellä sijaitsee myös Apetit Oyj -konsernin Apetit Ruoka Oy:n tuotantoyksikkö, joka on Suomen suurin pakastepizzojen valmistaja. Matkailualan veturina toimii Syötteen tunturialue, joka säteilee vetovoimaansa lähes koko kaupungin alueelle.

Toimivat yhteydet

Pudasjärvi sijaitsee neljän lentokentän risteyksessä: etäisyyttä Ouluun on 100 km, Kuusamoon 130 km, Rovaniemelle 160 km ja Kajaaniin 180 km. Pudasjärvi on laaja, luonnonmukainen ja maaseutumainen kylien kaupunki. Viidentoista pudasjärveläisen pääkylän joukosta on löytynyt myös Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2018 kylä, Jonku. Valokuituverkko kattaa koko kaupungin ja mahdollistaa toimivat yhteydet ja etätyömahdollisuudet niin kylillä kuin tunturissakin.

Pudasjärven Kehitys Oy

Pudasjärven Kehitys OyPudasjärven elinvoimapalveluita tuottaa Pudasjärven Kehitys Oy. Sen tehtävänä on alueen markkinointi sekä sen yritysten ja niiden toimintaympäristön kehittäminen. Olitpa sitten suunnittelemassa tai kehittämässä yritystoimintaasi tai sijoittumassa Pudasjärvelle, Pudasjärven Kehitys tarjoaa yksilöllistä, luottamuksellista ja joustavaa palvelua.