Kurssi- ja palvelumaksut

Jokaisella kurssilla on oma maksunsa. Taide- ja taitoaineiden kursseilla peritään kurssimaksun lisäksi poltto- ja materiaalimaksuja. Myös ensimmäinen osallistumiskerta on maksullinen, eikä ilmaisia tutustumiskertoja ole millään kurssilla. Musiikin soitin- ja laulukoulumaksut laskutetaan kahdessa erässä syys- ja kevätlukukausi erikseen.

Kurssimaksua ei palauteta eikä laskuja hyvitetä tai alennuksia myönnetä mistään syystä, mikäli opiskelija keskeyttää itse opiskelunsa.

Opiskelija voi maksaa saamansa laskun myös ePassilla osoitteessa www.epassi.fi ja SmartumPay-mobiilisovelluksella. 

Maksamattomissa kurssimaksuissa noudatetaan kaupungin huomautusmaksu- ja perimismenettelyä ja ne saattavat johtaa opiskeluoikeuden tilapäiseen menettämiseen. 

Sivun sisältö

Kurssipassi

Kurssipassimaksu 150 € oikeuttaa osallistumaan lukuvuoden 1.8.-31.7. aikana kursseille yhteensä 300 €:n arvosta (yksittäisistä kurssimaksuista laskettuna ilman tarvike- tai muita kurssikohtaisia lisämaksuja). Tarvikemaksut tai muut erikoiskulut eivät sisälly kurssipassimaksuun ja ne laskutetaan opiskelijalta erikseen. Kurssipassi on henkilökohtainen ja voimassa kunkin lukuvuoden. Kurssipassista on rajattu pois musiikin soitin- ja laulukouluopetus, erilliset maksulliset luennot, leirit ja erikoiskurssit.

Kun ilmoittaudut kursseille netissä ja haluat yksittäisten kurssimaksujen sijaan lunastaa Kurssipassin, ilmoita siitä kansalaisopiston toimistolle ensisijaisesti sähköpostitse kansalaisopisto[at]pudasjarvi.fi (korvaa [at] @-merkillä) tai puhelimitse 040 8266 431, tai ilmoittaudu kurssille n:o 11 Kurssipassi. Kurssimaksuja ei muuteta kesken lukuvuoden Kurssipassista kurssikohtaisiksi tai päinvastoin. Kurssipassi tulee tilata heti ensimmäisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ennen kurssimaksulaskutuksia.

Opintoseteliavustus

Mikäli Opetushallitus myöntää Pudasjärven kansalaisopistolle määrärahaa käytettäväksi maahanmuuttajien, työttömien, eläkkeellä olevien, alhaisen pohjakoulutuksen omaavien ja oppimisvaikeuksia kokevien erityisryhmien koulutusten kurssimaksuihin käytettäväksi, avustusta myönnetään ohjelmassa mainittujen kurssien maksuihin. Opintoseteliavusteisille kursseille, jotka on mainittu ohjelmassa, ei myönnetä muita alennuksia kuten perhealennusta. Muille tavallisen opetuksen yli 20 € maksaville kursseille työttömien ja em. erityisryhmien tulee anoa setelialennettua maksua ilmoittautumisen yhteydessä valitsemalla Alennusanomus/Opintosetelianomus -valikosta sopiva vaihtoehto.

Perhealennus

Samalle kurssille osallistuva ensimmäinen perheenjäsen maksaa koko maksun ja muut saman perheen osallistujat 70 % kurssimaksusta. Perhealennus myönnetään yli 30 € suuruisesta kurssimaksusta. Opintoseteliavusteisiin kurssimaksuihin ei myönnetä perhealennuksia. Musiikin soitin- ja laulukouluopetuksesta, leireistä, pajoista, viikonloppu- tai erityiskursseista ei anneta perhealennusta. Poltto- ja tarvikemaksut eivät oikeuta alennukseen.

Kurssipaikan peruminen

Opiskelupaikkaa ei kannata varata turhaan. Myös netti-ilmoittautuminen täytyy perua, jos ei voikaan jostain syystä osallistua kurssille. Peruutus tulee tehdä kansalaisopiston toimistoon, ilmoitus perumisesta kurssin opettajalle ei riitä. Kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan, mikäli peruutus tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkamista, peruutus tehdään kurssin jo käynnistyttyä tai peruutusta ei ole tehty lainkaan. (KH 23.05.2023 § 202)

Tenttipalvelu ja todistukset

Kansalaisopistossa voi suorittaa yliopistojen ja muiden oppilaitosten tenttejä valvotusti. Tentin hinta on toimiston aukioloaikoina 22 €/tentti/hlö (1-3 h), muina aikoina 22 €/h/hlö. Kansalaisopiston opiskelijalle annetaan pyydettäessä säännöllisestä osallistumisesta kansalaisopiston kurssille todistus kahden viikon toimitusajalla. Todistus aikaisemmilta lukuvuosilta maksaa 27 €, kuluvan lukuvuoden todistus on maksuton.

Kansalaisopiston kurssimaksujen maksaminen ePassilla

Pudasjärven kansalaisopiston kursseja on mahdollista maksaa myös ePassilla. Älä maksa kurssimaksuja ennen laskuttamista, vaan odota, että saat kansalaisopistolta laskun kurssimaksusta. Pidä lasku esillä maksaessasi epassi.fi-palvelussa kansalaisopiston kurssimaksua.

Kirjaudu palveluun osoitteessa www.epassi.fi tunnuksilla, jotka olet saanut työnantajaltasi. ePassin käyttäjätunnus on henkilökohtainen puhelinnumerosi. Jos et muista saamaasi salasanaa, ota yhteyttä työpaikkasi ePassi-asioita hoitavaan henkilöön.

Kirjauduttuasi palveluun valitse valikosta vasemmalta Verkkomaksut. Kirjoita Valitse palveluntarjoaja – kenttään Pudasjärven, niin alle avautuu luettelo pudasjärveläisistä palveluntarjoajista, joille voit palvelussa maksuja suorittaa. Valitse luettelosta ”Pudasjärven kansalaisopisto – Kulttuuri” (kaikki muut kurssit paitsi liikuntakurssit) tai ”Pudasjärven kansalaisopisto – Liikunta”. Valitse ”Seuraava”.

Kohdassa 2 tekstikenttiin syötetään kurssimaksulaskun summa euroissa, laskun viitenumero kohtaan ”Jäsennumero, viitenumero tai palvelunkuvaus”, ja lopuksi oma sähköpostiosoitteesi, ellei se ole valmiiksi näkyvissä. Sähköpostiisi tulee kuitti ePassi-maksustasi. Sama kuitti tulee myös kansalaisopiston sähköpostiin, joten sinun ei tarvitse toimittaa saamaasi kuittia meille.

Jos ePassin saldo ei riitä koko kurssimaksun maksuun, toimi seuraavasti:

Maksa palvelussa se osa laskusta, johon saldo riittää, muista viitenumero. Maksa loppusumma verkkopankissasi normaalisti viitenumeroa käyttäen. Ilmoita kansalaisopisto@pudasjarvi.fi -sähköpostiin sekä ePassi-maksusi määrä että osuus, jonka maksoit verkkopankissasi.

ePassi on työnantajan etuus työntekijöille, ja sen saldo määräytyy palvelussuhteen keston mukaan. Ongelmatilanteissa ota yhteys työpaikkasi ePassi-asioita hoitavaan henkilöön.

ePassi-etuus on henkilökohtainen ja voit maksaa sillä vain omia laskujasi, et muiden perheenjäsentesi maksuja.