Taidetta kamarissa – hyvää oloa tuomassa

11.11.2021

Pudasjärvi tunnetaan vahvana kuvataidekaupunkina, jonka juurilta moni nuori on lähtenyt opiskelemaan taidetta ja valmistunut kuvataiteilijan värikkääseen ammattiin.

Paikkakuntamme taide-elämään on vaikuttanut myös muutama muualta kotoisin oleva kuvataiteilija, jotka ovat asettuneet Pudasjärvelle elämänsä jossain vaiheessa. Taiteilijoistamme monet on elämä vienyt muualle, mutta Pudasjärvi on juurtunut heistä useimpien sydämeen tärkeänä koti- tai asuinpaikkakuntana.

Kaupunkiimme on valmistunut uusi Hyvän olon keskus Pirtti. Uudessa keskuksessa on useita kaupungin toimintayksiköitä. Kulttuuripalvelut on saanut rakennukseen Taidekamarin, Kurkisalin (auditorio) sekä toimistotilat. Järjestämme nyt tuossa uudessa Taidekamarissa PudART 2021 näyttelyn samoin periaattein, kuin vuoden 2008 näyttelyn. Olemme kutsuneet Pudasjärveltä lähtöisin olevia sekä täällä taiteellaan vaikuttaneita taiteilijoita teoksillaan mukaan näyttelyymme. Useimmat heistä olivat mukana jo vuoden 2008 näyttelyssä ja nyt mukana ovat siis Paavo Ahonen, Martti Aiha, Juha Okko, Jussi Goman, Tapani Kokko, Veikko Laakso, Jouko Lempinen, Kaija Poijula, Janne Räisänen, Paavo Tolonen, Kari Tykkyläinen ja Marja-Leena Tykkyläinen.

Jokainen taidenäyttelyssämme teoksillaan mukana oleva taiteilija on halunnut olla osallisena tässä Taidekamarin ensimmäisessä näyttelyssä. Olkoon tämä PudArt 2021 taidenäyttely kunnianosoitus pudasjärveläiselle kulttuurille, taiteelle ja taiteilijoille!

Kulttuuri ja taide tuovat hyvää oloa, teemmepä sitä itse tai nautimme toisten tuotoksista.

Meillä kaikilla on oikeus kokea ja tehdä kulttuuria eri muodoissaan. Taidekamari, Kurkisali ja kaikki kulttuurimme tilat on meitä jokaista varten. Hyvän olon keskus Pirtti on tehty juuri sinulle!

Tervetuloa!

Birgit Tolonen, kulttuurisuunnittelija

Taidekamarin avajaisnäyttely on avoinna 6.11 – 31.12.2021

Kuvia avajaisista 6.11.2021

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.