Tori

Vilinää Pudasjärven Markkinoilla

Pudasjärven torilla riittää myyjiä lähes vuoden jokaiselle päivälle. Torielämän huipentuma on heinäkuun alun kaksipäiväiset Pudasjärven Markkinat. Markkinoitten aikana keskusta-alueen väkimäärä jopa kolminkertaistuu, kun sivukylien asukkaat, mökkiläiset ja ulkopaikkakuntalaiset vierailijat tungeksivat kymmenien myyntikojujen keskellä.

Torin käyttöilmoitus

Torin käytöstä tulee tehdä aina torin käyttöilmoitus sähköisellä lomakkeella: Pudasjärven torin käyttöoikeus.

Mikäli toimija ei osaa tehdä ilmoitusta oma-aloitteisesti, voi ilmoituksen tehdä kaupungintalon asiakaspäätteellä asiakaspalveluhenkilöstön opastamana.

Torisäännöt

 1. Torin aukioloaika on klo 8:00- 15:30 arkipäivinä ja lauantaisin klo 8:00 – 13:30. Toripaikan tulee olla tyhjänä arkisin klo 16:00 mennessä ja lauantaisin klo 14:00 mennessä.
 2. Toripaikan koko on 4 x 6 metriä. Mahdollisen auton paikoitus tulee tapahtua toripaikan sisällä. Toripaikan ylimenevältä osalta peritään viiden (5) euron maksu. Mikäli toista toripaikkaa menee enemmän kuin puolet, torimaksu peritään kahdelta paikalta.
 3. Toripaikan käyttäjän tulee pitää toripaikka kunnossa ja jättää tyhjät pakkauslaatikot ym. vastaavat torialueella sijaitseviin jäteastioihin.
 4. Toripaikan käyttäjän tulee aina tehdä torinkäyttöilmoitus sähköisellä lomakkeella: Pudasjärven torin käyttöoikeus
 5. Toripaikan maksua peritään tapahtumana järjestettävinä markkina-aikoina (hinnat sis. alv 24%). Markkina-aikojen ulkopuolisina aikoina torin käytöstä peritään ainoastaan sähköpistemaksu.
  • Peruspaikka, 4 m x 6 m 10,00 €/päivä
   • 30,00 €/viikko
   • 70,00 €/kuukausi
  • Linja-auto/rekkamyymäläpaikka, 4 rn x 18 m 17 ,00 €/päivä/paikka
   • 70,00 €/viikko
   • 150,00 €/kuukausi
  • Sähköpisteenvuokra 4,00 €/päivä/sähköpiste
 1. Torimaksu koskee myyjä, ostaja- ja vuokrauskäyttäjiä, myös marjojen ym. keräilytuotteiden ostajia ja myyjiä. Yksittäisissä tapauksissa teknisellä johtajalla tai torialueesta vastaavalla toimintayksikön esimiehellä on oikeus harkintansa mukaan myöntää poikkeus torisäännön määräyksistä ja maksuista.
 2. Torimaksu suoritetaan käteismaksuna torivalvojalle.
 3. Torimyyjä hankkii kustannuksellaan myyntiin tarvittavat viranomaisluvat (esim. elintarvikkeiden myyntiin ympäristötarkastajan lupa).