Janne Karhu aloitti työnsä kaupungin teknisenä johtajana

10.8.2020

Tiukkojen haastattelujen perusteella kaupunginvaltuusto päätti kesäkuisessa kokouksessaan valita Pudasjärven kaupungin uudeksi tekniseksi johtajaksi rakennustekniikan insinööri (AMK) Janne Karhun. Entinen tekninen johtaja Eero Talala siirtyy viettämään vapaitaan ja sitä myöten oloneuvokseksi jo elokuun aikana. Työnsä Janne aloitti 3.8.2020.

Janne siirtyi Pudasjärvelle Oulun kaupungin tilapalvelut -liikelaitoksen projektipäällikön tehtävistä. Vaalassa syntyneelle ja siellä lapsuutensa viettäneelle muutto pienemmälle paikkakunnalle sujui mutkattomasti. Kun suuressa organisaatiossa työskentelevän vaimon työpaikka siirtyi samalla näpsäkästi Pudasjärvelle ja vapaa-ajanasuntokin sijaitsee valmiiksi Syötteellä, viran tullessa haettavaksi pitkään päässä muhinutta ajatusta ei tarvinnut enää sen enempää pohtia. Janne uskoo Pudasjärveltä löytyvän turvallisen kasvuympäristön myös perheen päiväkoti-ikäiselle lapselle.

– Ajatus asuinympäristön muutoksesta on virinnyt mielessä jo pidemmän aikaa. Vuosien saatossa tunneside Syötteen alueeseen on voimistunut ja paikallisidentiteetti on alkanut muodostua. Sellaista tunnetta en ole löytänyt muualta pitkään aikaan. Perhe jakaa tämän ajatuksen ja yhdessä tehtiin rohkea päätös isosta elämänmuutoksesta minkä toivotaan kantavan pitkän aikaa.

Teknisten palveluiden laaja tehtäväkenttä ja siihen liittyvät haasteet, niin olevat kuin tulevatkin, eivät Jannea huolestuta. Perehtyminen uuteen työhön ja työnantajaan ottaa kuitenkin luonnollisesti oman aikansa.

– Teknisen johtajan monipuolinen tehtävänkuva ja uudet toimialat tarjoavat minulle hienon ammatillisen haasteen ja kehittymismahdollisuuksia. Aito halu kehittää asioita, hyvä kokemuspohja ja toimeen tarttuva reipas asenne lienevät vahvuuksiani joiden avulla toivon pystyväni auttamaan Pudasjärveä kehittymään ja vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Olen järjestyksen ihminen ja haluan hoitaa asiat hyvin. Selkeys ja loogisuus asioiden hoidossa luo työrauhaa mitä toivon pystyväni toimialallani ympärilleni luomaan.

– Kurenalan keskustaajaman kaikki hyvät palvelut ja harrastusmahdollisuudet on käden ulottuvilla. Uudistuva rakennuskanta ja määrätietoinen työ hirsirakentamisen edistämisessä on ollut omiaan luomaan positiivista kuvaa alueesta ja voin näin henkilökohtaisesti todeta viestinnän onnistuneen. Täällä luotetaan rohkeasti omiin vahvuuksiin.

Aktiivisena liikkujana ja ulkoilmaihmisenä tunnettu Janne on tullut tutuksi mm. Umpihankihiihdon MM-kisoista. Metsäsuksien lisäksi hänet ja hänen perheensä tapaa usein myös Telemark-suksien ja maastopyörän päältä tai lenkiltä ja lintumetsältä kahden saksanseisojan kanssa. Hän kokee uuden kotipaikkakuntansa Pudasjärven tuovan suurta lisäarvoa perheensä arkeen ja vapaa-aikaan.

– Valintojeni vaakakupissa en voi väheksyä Pudasjärven ympäristön ja paikkakuntalaisen mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja sen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista. Metsästys, kalastus, marjastus ja muu luontoliikunta on kaikki käden ulottuvilla ja maailman mittakaavassakin ainutlaatuista.

Facebook
Twitter

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.