Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Sekasointuja – Teatteri Saaga

20.7. klo 16:00-18:00

Monologiesitys kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan, jota varjosti jatkuva kamppailu lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden taakka.

Hilja Onerva Lehtinen (1882-1972) eli nuoruutensa aikana, jolloin naisten asema oli tiukasti rajattu, eikä runoilijan aikakaudelleen epäsovinnaista elämäntapaa katsottu hyvällä.
L. Onerva oli taiteen edelläkävijä ja itsenäinen oman tien kulkija, jonka taide ja elämänvaiheet liikuttavat vielä tänäkin päivänä.

Sekasointuja kuvaa nuoren Onervan ristiriitaista mielenmaisemaa ja pohtii, mikä kannusti tätä runoilijanalkua tavoittelemaan unelmiaan ja uskomaan itseensä vaikeista olosuhteista huolimatta. Mikä teki nuoresta Hiljasta sen merkittävän taiteilijan, jonka me tunnemme L. Onervana?

Esityksessä kuullaan myös Onervan runoja hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamasta runokokoelmasta Sekasointuja, sekä runoihin sävellettyjä lauluja. Esityksen kesto n. 75min

Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko ja musiikista vastaa kitaristi Jaakko Rosnell.
Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho.

Vapaa pääsy!

Tiedot

Päivämäärä:
20.7.
Aika:
16:00-18:00
Tapahtuma kategoria:

Tapahtumapaikka

Pudasjärven kotiseutumuseo
Siuruantie 225
Pudasjärvi,
+ Google Map

Järjestäjä

Kulttuuripalvelut