Tervetuloa Pudasjärven kaupungin Rakentajan palvelupolku –neuvontapalveluun!

Kuten kaikkialla muuallakin Suomessa myös Pudasjärvellä rakentaminen alkaa tontin hankkimisella. Voit ostaa tai vuokrata sellaisen paitsi vapailta markkinoilta myös Pudasjärven kaupungilta. Tutustu siis tonttipörssimme tarjontaan. Rakensit sitten talosi kappaletavarasta tai hankit sen avaimet käteen -pakettina, Rakentajan palvelupolku johdattelee sinut läpi byrokratiaviidakon ja pitää huolen siitä, että sinä ja perheesi saatte elää hyvää elämää turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä.

Laita rakennusprojektisi ramppa kalakattammaan!

Talon rakentaminen on elämäsi kenties suurin projekti

Rakentaminen on monivaiheinen tapahtumaketju ja siihen liittyy monenlaisia tarkastuksia ja muistettavaa, käyttöönotto mukaan lukien. Tämä sivu kertoo, miten toteutat haaveesi omasta kodista. Rakentajan palvelupolku vie sinut vaihe vaiheelta tontin hankinnasta valmiiseen taloon ja kertoo, mitä lupia ja muita papereita matkan varrella pitää hankkia ja toimittaa eri viranomaisille. Rakentajan palvelupolku auttaa omakotitalon rakentajaa suunnittelemaan monivaiheisen taloprojektin alusta loppuun. Rakentajan palvelupolussa kerrotaan, mitä asioita on huomioitava tontin hankinnassa, rakentamisen valmisteluun liittyvissä asioissa ja erilaisten liittymien tilaamisessa. Miten haetaan rakennuslupaa, millaista tietoa, suunnitelmia ja vastuuhenkilöitä tarvitaan. Palvelu sisältää linkit myös mm. lupahakemuksiin, neuvontapalveluihin ja muihin tarvittaviin viranomiskanaviin.

Oma talo on sijoitus, joka vaikuttaa pitkään perheen talouteen, viihtymiseen ja hyvinvointiin. Siksi kannattaa huolehtia, että omasta talosta tulee turvallinen, energiatehokas ja terveellinen, jossa on hyvä sisäilma. Voit tutustua esimerkiksi  Motivan Energiatehokaskoti-sivustoon, joka opastaa suunnittelemaan ja rakentamaan energiatehokkaan kodin.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Varaa siis uuden kodin suunnitteluun riittävästi aikaa ja valitse ympärillesi kokeneet suunnittelijat.

Rakentajan palvelupolku sisältää myös neuvonnan vapaa-ajan asunnon muuttamisesta vakituiseksi kodiksi.

Kuten edellä mainittiin, rakentaminen on monivaiheinen tapahtumaketju. Yllä näkyvässä kuvassa on kuvattuna kaikki toimijat, jotka itse rakentamiseen liittyvät. Kaikki eivät toki välttämättä näyttäydy sinulle rakentajana suoranaisesti, vaan toimii rakentamisprojektia ohjaavana toimintana ja tapahtuu tai on tapahtunut projektisi taustalla. Toisiin tapahtumiin sinun taas tulee ottaa aktiivisesti osaa rakennusprojektisi eri vaiheissa.