Pudasjärven kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluu kaupungin oman työllistämisen yksikkö, kuntouttava työtoiminta, työpajatoiminnot sekä työllistämishankkeet. Kaupungin työllisyyspalveluiden kumppanina työllisyyden kentällä toimii hyvin vahvasti kolmas sektori.
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelut
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on yhteistoimintamalli, joka tuli lakisääteiseksi vuonna 2015. Pudasjärvi kuuluu Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon ja Pudasjärven TE-toimistossa on yksi monialaisen yhteispalvelun asiantuntija. Monialaisessa yhteispalvelussa kunta (sosiaalityöntekijä/sosiaaliohjaaja ja osin kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja), TE-toimiston asiantuntija ja Kelan asiantuntija yhdessä arvioivat työttömien palvelutarpeet ja suunnittelevat työllistymisen edistämiseksi tarkoituksenmukaisia palvelukokonaisuuksia. Lisäksi monialainen yhteispalvelu vastaa työllistymisen etenemisestä ja seurannasta.
TYP-toiminnan lähtökohtana on aina työttömän työnhakijan työllistyminen ja monialaisen yhteispalvelun tarpeen poistuminen hänen valmiuksiaan parantamalla. Monialaisessa yhteispalvelussa tavoitteena on työnhakijoiden henkilökohtainen kohtaaminen, palvelutarpeen selvitys, osaamisen kartoitus ja sen päivittäminen. Tavoitteeseen päästään rakentamalla kokonaisvaltainen palveluprosessi, johon kytketään aina tarvittaessa kuntien tarjoamat työllisyyttä edistävät palvelut, joita ovat mm. palkkatukityöllistäminen, työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta.
TE-palveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025
Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai kaupunkiympäristöpalvelut.
Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen.
Järjestämme työvoimapalvelut yhdessä Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan kanssa ja muodostamme Oulun seudun työllisyysalueen.
Mitä muutos tarkoittaa?
Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuodenvaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.
Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatori-palveluun , joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.
Kun tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa, voit aina kääntyä Pirtin Kohtaamon puoleen, josta sinua autetaan ja ohjataan eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat myös Työmarkkinatorilta.