Rakentaminen

Hirsirakentajat työssään

Sivusto sisältää neuvontasivut sinulle, joka haluat rakentaa oman talon tai korjata jo olemassa olevaa asuntoasi tai kiinteistöäsi sekä haluat tietoa kaavoituksesta ja tonttitarjonnasta. Sivusto sisältää myös neuvonnan vapaa-ajan asunnon muuttamisesta vakituiseksi kodiksi. Rakennatpa sitten omakotitaloa tai korjaat olemassa olevaa, tutustu neuvontasivustoomme ja laita ramppa kalakattammaan. Jos suunnittelet suurempaa rakennushanketta, ole siinä tapauksessa suoraan yhteydessä rakennusvalvontaamme.

Rakentaminen-sivut sisältävät seuraavat osat

Rakentajan palvelupolku vie sinut vaihe vaiheelta tontin hankinnasta valmiiseen taloon ja kertoo, mitä lupia ja muita papereita matkan varrella pitää hankkia ja toimittaa eri viranomaisille. Rakentajan palvelupolku auttaa sinua suunnittelemaan monivaiheisen taloprojektin alusta loppuun. Rakentajan palvelupolku sisältää myös neuvonnan vapaa-ajan asunnon muuttamisesta vakituiseksi kodiksi.

Korjausneuvonta sivujen kautta löydät linkkejä, joista saa hyödyllisiä neuvoja ja apua korjaustarpeiden kartoittamisessa sekä suunnittelun ja avustusten hakemisessa niin yksityishenkilöille kuin yhteisöillekin. Korjausneuvonnan sivulta löytyy myös kattava ohjeistus ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjauksiin ja heidän kotona asumiseen liittyvästä neuvonnasta ja ohjauksesta.

Maankäyttö ja kaavoitus sivuilla kerrotaan millaisia kaavoja Pudasjärvellä on käytössä ja myös tämän hetkisen kaavoituksen tilanteen kaavoituskatsauksen muodossa. 

Rakennusvalvonta-sivut ohjaavat ja luovivat kanssasi läpi byrokratiaviidakon ja pitää huolen siitä, että sinä ja perheesi saatte asua turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä. Rakennustyön viranomaisvalvonta alkaa luvanvaraisen rakennustyön aloittamisesta ja päättyy loppukatselmukseen. Valvontaa suorittavat rakennustarkastajat.

Pudasjärven kaupungilla on myytävänä runsaasti tontteja niin vakituiseen asumiseen kuin vapaa-aikaankin. Tämän lisäksi kaupunki avustaa tontinomistajia ja tontinhakijoita ilmoittamalla yksityisessä omistuksessa olevista rakentamattomista tonteista.