Asumisneuvonta

Pariskunta rentoutuu sohvalla

Pudasjärven kaupungin asumisneuvoja auttaa ja neuvoo erilaisissa asumisen ongelmissa. Neuvonnan tavoitteena on turvata asumisen jatkuvuus.

Asumisongelmien taustalta voi löytyä erilaisia elämän vaikeuksia. Niiden ratkaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä, joihin asumisneuvoja voi tarvittaessa ohjata asukkaan. Mikäli haluat tavata asumisneuvojan, voit varata ajan häneltä, soittaa, tai lähettää viestiä. Asumisneuvoja tekee myös kotikäyntejä asukkaan niin halutessa.

Missä asioissa asumisneuvoja auttaa?

  • vuokranmaksuvaikeuksissa
  • häätöuhkatilanteessa
  • tukien ja etuuksien hakemisessa
  • muissa asumisen haasteissa

Ota ajoissa yhteyttä!

Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Neuvojaan kannattaa olla heti yhteydessä, jos asumiseen liittyvät asiat mietittävät, olipa asia sitten mikä tahansa.  Asumisneuvoja selvittää kanssasi tilannettasi kokonaisvaltaisesti. Yhdessä asumisneuvojan kanssa asiakas voi mm. kartoittaa mahdollisuutta maksusuunnitelman tekemiseen, saada tietoa tilanteeseensa sopivista palveluista ja tukimuodoista, sekä saada neuvoja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. Asumisneuvojaa sitoo vaitiolovelvollisuus

Asumisneuvojalle voi soittaa, lähettää sähköpostia, tai laittaa viestiä WhatsAppilla.

Palvelu on maksutonta.

Asumisneuvoja

Teija Niemelä
Puh. 040 643 1104
teija.niemela@pudasjarvi.fi