Rajamaanrannan kuntoportaiden rakentaminen siirtyy alkukesään 2024

31.10.2023

Kaupunkilaiset valitsivat vuoden 2022 osallistavan budjetoinnin (osbu) äänestyksessä Rajamaanrannan kuntoportaat toteutettavaksi. Toiveena oli, että ne soveltuvat kaiken ikäisille kuntoilijoille ja erityisryhmille.

Osbuun varattu summa 10 000 € ei kuitenkaan riitä tälle kohderyhmälle suunniteltujen portaiden rakentamiseen, joten kaupunki haki ulkopuolista rahoitusta. Oulun Seudun Leader on tehnyt myönteisen päätöksen Rajamaanrannan kuntoportaiden rahoittamisesta 80 %:n rahoituksella.

Seuraavaksi hakemus menee ELY:lle laillisuustarkastukseen, mutta valtakunnallinen HYRRÄ-hakujärjestelmä on vielä keskeneräinen. Keskeneräisyys liittyy rahoituskauden vaihtumiseen ja ohjelman kehittämiseen. Tästä syystä virallinen päätös viipyy niin, että rakentamista ei ehditä aloittaa ennen talven tuloa. Omalla riskillä rakentamista ei haluta tässä taloustilanteessa aloittaa. Toisaalta kuntoportaat on tarkoitettu vain sulan maan ajan käyttöön, joten niiden rakentaminen alkukesästä viivästyttää käyttöönottoa vain jonkin verran.

Nyt meidän pitää vain malttaa odottaa, toteavat tekninen johtaja Janne Karhu ja palvelusuunnittelija Sinikka Mosorin.

Last modified: 31.10.2023

Comments are closed.