Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Harri Ahonen: Finnmarkin maakunnan eli Ruijan kauneimmat päiväretkikohteet

17.9. klo 18:00-19:00

Luentotilaisuus Finnmarkin maakunnan eli Ruijan kauneimmista päiväretkikohteista vie katsojan nojatuolimatkalle Jäämeren rannoille. Kuvissa ja kertomuksissa on mukana tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita, kuten vaikkapa Sørøya-saaren, Syltevika-lahdelma ja Varangin niemimaan rikkonaiset tunturinselät, jotka saavat patikoitsijan katseen ihmettelemään luonnon upeutta. Kerron luennolla lisäksi käytännön tietoja päiväretkeilystä Finnmarkin alueella, kuten jokamiehenoikeuksista, suojelualueiden säännöistä, meriliikenteestä, retkikohteiden vaativuustasoista ja kulkuyhteyksistä.

Luennon tieto-osuutta rytmittää omakohtaiset kokemukset, joita olen kirjantekomatkoilla kohdannut. Kerron luennolla lisäksi kveeneistä, joiden esivanhemmat ovat muuttaneet Suomesta 1700–1900-lukujen aikana Ruijan maalle eli Finnmarkiin. Luennolla käsitellään myös Finnmarkin aluetta pahoin kurittaneen, toisen maailmansodan jäänteitä.

Vapaa pääsy!

Tiedot

Päivämäärä:
17.9.
Aika:
18:00-19:00
Tapahtuma kategoriat:
,
Tapahtuma tagia:
,

Tapahtumapaikka

Kurkisali, Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1
Pudasjärvi,
+ Google Map