EU-ruokakassit ovat muuttuneet maksukorteiksi – uusia kortteja tulossa alkuvuodesta

15.12.2023

Aiemmin jaetut EU-ruokakassit ovat tänä vuonna muuttuneet Ruokaviraston jakamiksi 40 euron arvoisiksi maksukorteiksi. Avunsaaja voi hankkia maksukortilla elintarvikkeita ja perustuotteita. Sillä ei voi ostaa veikkaus-, alkoholi- tai tupakkatuotteita.

Pudasjärvellä maksukorttia voi pyytää siten, että on yhteydessä Pudasjärven seurakunnan diakoneihin tai Pohteen sosiaalipalveluohjaajiin. Korttien jakoehtona on, että asiakkaan kanssa käydään henkilökohtainen keskustelu. Haastattelijana toimii viranhaltija. Asiakas kertoo omasta tilanteestaan ja hänelle annetaan tietoa, että mitä kautta kannattaisi lähteä hakemaan apua haasteisiin.

Tältä vuodelta kortit alkavat olla jo jaetut, mutta ensi vuoden puolella niitä on tulossa sekä SPR:lle että Pudasjärven seurakunnalle lisää. Molemmat tahot tiedottavat, kun maksukortteja on taas tarjolla ensi vuoden puolella.

Pudasjärven seurakunnasta kerrotaan, että seuraava korttilähetys tulee ensi vuoden puolella ja arviolta vuoden aikana tullaan Pudasjärvelle saamaan 200-300 korttia. Kannattaa ottaa yhteyttä diakoneihin ja sopia tapaamisaika.

SPR Pudasjärven osastolla on tarkoitus jakaa vuonna 2024 keväällä ja syksyllä yhteensä 200 maksukorttia. Lisäksi tarkoitus on järjestää kummallakin jakokerralla yhteisöllinen ruokailutapahtuma. 

Ruoka-aputyöryhmä

Last modified: 15.12.2023

Comments are closed.