Pudasjärven kaupunki julistautui Suomen hirsipääkaupungiksi

26.8.2016

Pudasjärven kaupunki julistautui Suomen hirsipääkaupungiksi Hirsikampuksen vihkiäistilaisuudessa. Pudasjärven pitkä hirsirakentamisen perinne yltää yli vuosisatojen niin yksityisten kuin julkisten rakennusten osalta. Modernin hirsirakentamisen helmiä edustavat Hirsikampuksen lisäksi Pikku-Paavalin päiväkoti, hirsirivitalot erityisryhmille, piakkoin valmistuva tuetun palveluasumisen Hirsikartano ikäihmisille sekä suunnitteilla olevat vuokra-asunnot hirrestä.

– Pudasjärvestä on kiistatta tullut edelläkävijä julkisessa hirsirakentamisessa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hirsirakentamisen edistäminen on sekä Pudasjärven että Suomen kansallinen etu, toteaa kaupunginjohtaja Tomi Timonen.

Pudasjärven kaupunginvaltuusto on yksimielisesti päättänyt kesäkuussa 2015, että kaikessa julkisessa rakentamisessa Pudasjärvellä selvitetään ensin mahdollisuus rakentaa hirrestä tai puusta. Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yksimielisen näkemyksen mukaan vuosisataiset hirsirakentamisen perinteet, moderni arkkitehtuuri sekä ylivoimaiset käytettävyys- ja elinkaariominaisuudet tekevät hirrestä selvästi parhaan vaihtoehdon myös julkiseen rakentamiseen.

Lisätietoja

Tomi Timonen, 050 454 8230
kaupunginjohtaja

Last modified: 14.2.2022

Comments are closed.