Etsivä nuorisotyö pelimaailman pyörteissä

25.1.2023

Syyskuun alkaessa etsivä nuorisotyössä viriteltiin kuulokkeita korville ja testailtiin internetin kaistanopeuksia, sekä latailtiin uusia pelejä ja päivityksiä, oli nimittäin aika aloittaa etsivä nuorisotyö pelimaailmassa.

Striimausta, striimausta ja lisää striimausta

Etsivä nuorisotyössä oli aika lähteä tutkimaan pelimaailmaa, kun useasta kanavasta saatu tieto nuorten pelaamisesta ja nuorille helpoksi koetusta anonyymista keskustelusta nousi keskusteluissa enemmän puheeksi.

Syksyn aikana latailtiin oikeat pelit ja viriteltiin striimauskanavat kohdilleen. Kolmen kuukauden pelaamisen ja striimauksien aikana Pudasjärven etsivien pelisessioita katsoi yhteensä 459 katsojaa. Nuorten kanssa ajankohtaisina aiheina chatissa olivat pelaaminen, jatko-kouluttautuminen, paikkakuntien eroavaisuudet, loma-ajat ja työnteko monessa eri muodossa. Chatissa käytävissä keskusteluissa monelle nuorelle kerrottiin mahdollisuus etsivän nuorisotyön palveluihin ja lähes kaikkien nuorten mielestä oli erittäin tärkeää, että pelimaailmastakin voi löytää turvallisia aikuisia.

Tuttuja ja tuntemattomia, mutta väliäkös tuolla?

Pelaamisen aikana useammasta nuoresta on tullut läheisiä vaikka välttämättä emme tiedä onko nuori edes Pudasjärveläinen, mutta on hienoa auttaa nuorta joka uskaltaa pelin yhteydessä kertoa varauksetta omasta matkastaan ja pyytää apua ilman, että emme tuskin koskaan edes näe toisiamme.

Chatissa meitä on lähestynyt reilut puoli sataa nuorta ja muutama nuoren vanhempikin. Osalla on ollut mielessään jotain mikä on saattanut painaa mieltä matalaksi, osa ei ollut välttämättä kuullut koskaan etsivästä nuorisotyöstä ja siitä, että jokaisella paikkakunnalla on oma etsivänsä. Keskusteluissa on monesti myös käyty läpi tarkasti pelisuunnitelmat ja usea nuori onkin varsinaisia suunnitelmallisia neroja miettiessään miten tietyssä kentässä tulisi paras lopputulos.

Mitä, milloin ja missä?

Pudasjärven etsivä nuorisotyön pelietsivä-illat ovat torstaisin klo 16-20 helmikuun alusta alkaen. Peleinä tällä hetkellä maksuttomina peleinä toimivat Counter Strike Global offensive, Valorant ja Fortnite.

Pelien maksuttomuus mahdollistaa useammalle pelimahdollisuuden etsivän kanssa. Pelaamme myös usein loma-aikoina, joten suosittelemme kaikkia seuraamaan etsivä nuorisotyön somet, jossa ilmoittelemme pelaamisesta ja mahdollisista muutoksista. Mikäli sinulla olisi joku peli mikä ei listallamme ole, mutta haluaisit etsivien kanssa pelata otamme sen mahdollisuuksien mukaan pelikokoelmaamme!

Striimimme löydät: www.twitch.tv Käyttäjätunnuksilla MrBombBlaster (Miika) & MrKoordinaatio (Juha)

Discordista MrBombBlaster#1859 & MrKoordinaatio#5344

Steamista ja Epic gamesista löydät meidät käyttäjätunnuksilla MrBombBlaster ja MrKoordinatio

Toivotamme teille kaikille mainiota kevättä ja pelaamisen riemua!

Miika Raiskio & Juha Mertala
Etsivä nuorisotyö

Last modified: 13.2.2023

Comments are closed.