Pudasjärven harrastamisen malli palkittiin

30.1.2023

Pudasjärvellä on toteutettu Harrastamisen Suomen mallin mukaista paikallista ohjelmaa koulujen kevätlukukaudesta 2021 lähtien. Pudasjärven peruskoululaisille on järjestetty koulupäivän yhteyteen maksuttomia harrastekerhoja, ja kerhovalikoimaan ovat koululaiset päässeet itse vaikuttamaan. Harrastamisen mallin hanketta koordinoi Pudasjärven kaupunki, ja mukana on useita kymmeniä yhteistyökumppaneita ja harrastuskerhojen ohjaajia. Toiminta on mahdollista Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston myöntämän rahoituksen turvin.

Hyvin tehty työ on huomioitu valtakunnan tasolla. Liikkuva koulu -ohjelma, Suomen Olympiakomitea ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry palkitsivat Pudasjärven kaupungin esimerkillisestä toiminnasta vuonna 2022. Palkinto luovutettiin Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa 27.1.2023. Palkintoa olivat noutamassa kaupunginjohtaja Tomi Timonen, Hirsikampuksen apulaisrehtori Simo Silander sekä hyvinvointipäällikkö Outi Nivakoski.

Palkinnon perustelujen mukaan Pudasjärvellä on onnistuttu koordinoimaan toimintaa kunnan laajalla alueella kaikille oppilaille tasapuolisesti. Lasten ja nuorten toiveisiin on onnistuttu vastaamaan erityisen hyvin. Toiminnassa on otettu huomioon paikalliset erityispiirteet. Pohjoisen alueen luonnon ominaisuuksia on hyödynnetty esimerkiksi tarjoamalla säännöllistä laskettelutoimintaa kuljetuksineen Kampuslaskijat-kerhossa ja investoimalla maastopyöriin luonnossa tapahtuvaa pyöräilyä varten. Harrastuskerhojen valikoima tukee lasten päivittäistä fyysistä aktiivisuutta. Erityisenä mainintana on yläkoululaisten saaminen mukaan toimintaan laaja-alaisesti niin, että melkein koko ikäluokka on innostunut toimintaan mukaan.

Pudasjärven kaupunki kiittää arvokkaasta tunnustuksesta. Harrastamisen mallin toteuttamisessa onnistuminen on ennen kaikkea laajan yhteistyöverkostomme ansiota, ja kiitos kuuluu koko joukolle. Tästä on hyvä jatkaa tulevan toiminnan suunnittelua!

Last modified: 8.6.2023

Comments are closed.