Iltakahvilasta saatiin iloa ja eloa maanantai-iltaan

29.5.2024

Pirtin nuorisotiloissa kävi iloinen porina, kun kaikille avoin iltakahvilakokeilu alkoi toukokuun lopussa. Paikalla oli yli 40 henkeä. Kahvilaan oli tultu mukavasti koko perheen kanssa, ystäväporukalla ja yksin hakemaan juttuseuraa.  Mikä parasta mukana oli kaiken ikäisiä lapsista senioreihin. Pelaamista, jutustelua ja hyvää ruokaa oli tarjolla kaikille osallistujille. Biljardia ja pöytätennistä pelailtiin ahkerasti, myös lautapelit ja korttipelit pääsivät kokeiluun. Kenenkään ei tarvinnut lähteä tapahtumasta nälkäisenä. Pudasjärven maa- ja kotitalousnaiset kokkailivat herkullista ruokaa koko porukalle. Tarjolla oli suussa sulavaa kasvissosekeittoa ja tietysti kahvia tai teetä ja vasta leivottua mustikkapiirakkaa. Kahvila on avoinna toisen kerran 10.6. ja toimintaa jatketaan myös syksyllä.

Mikä ihmeen iltakahvila?

Pudasjärvelle on nähty tarvetta yhteiselle kaikille avoimelle toimintapaikalle, kertoo Sirpa Timonen-Nissi Pudasjärven monikulttuurisista palveluista. Hän tarttui tähän tarpeeseen ja kutsui toimijoita yhteen suunnittelemaan ja hakemaan ratkaisuja. Ja niitähän löytyi. Iltakahvila kokeiluun lähtivät mukaan Pudasjärven punainen risti ja Pudasjärven maa- ja kotitalousnaiset, mukana ovat myös Pudasjärven kaupungin monikulttuuriset palvelut ja Pudasjärven työllisyyspalveluiden Work & Stay kokonainen elämä Koillismaalla -hanke. Tapahtuman tarjoilun tarvikkeet saadaan valtakunnalliselta STEAn rahoittamalta Punaisen ristin Ruokaa ja osallisuutta -hankkeen kautta. Paikaksi sovittiin Pirtin nuorisotilat, koska ne ovat tiloiltaan loistavat oleiluun, pelailuun ja kokkailuun kaiken ikäisille.

Iltakahvila-toiminnan on tarkoitus saattaa sekä maahanmuuttajat että paikalliset yhteen tutustumaan puolin ja toisin. Jo ensimmäisellä kerralla löytyi uusia tuttavuuksia ja suomen kieli oli yhteisenä kielenä. Tapahtumaa kehitetään osallistujien kanssa yhdessä ja se tulee muotoutumaan heidän toivomustensa mukaiseksi. Syksyllä 2024 toimintaa jatketaan ja haetaan pysyvää ratkaisua kaikille avoimen tapahtuman jatkuvuudelle. Toimintaan toivotaan mukaan myös uusia toimijoita, jotka voisivat ottaa vastuuta järjestelyistä. Kannattaa tulla piipahtamaan iltakahvilla, nauttimaan tunnelmasta ja antamaan ideoita tapahtuman kehittämiseen.

Lisätietoja

SPR Pudasjärvi, Paula Manninen, Puh. 040 962 0097, paula.manninen@pudasjarvi.fi

Last modified: 29.5.2024

Comments are closed.