Kansalaisopiston toiminta monipuolistuu

12.9.2021

Pudasjärven kansalaisopiston opinto-ohjelma on julkaistu verkossa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/pudasjarvi, ja painettu opinto-opas jaetaan kaikkiin pudasjärvisiin talouksiin torstaina 12.8. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 30.8. klo 9.00, jolloin netti-ilmoittautumisen avautuu ja ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan myös puhelimitse.

Kurssitarjonta uudistuu

Tulevalle lukuvuodelle olemme saaneet useita uusia tuntiopettajia. Myös uusia kursseja on ohjelmassa, niin uusien kuin vanhojenkin tuntiopettajien ohjaamina. Maailman hirsipääkaupungin kansalaisopistolla ei aiemmin ole järjestetty hirsirakentamisen kursseja, mutta nyt tämäkin puute on korjattu: taide- ja taitoaineiden päätoiminen opettajamme Vuokko Nyman sai ylipuhuttua OSAO:n teknisen työn opettaja Hannu Kinnusen pitämään hirsirakentamisen kursseja OSAO:n tiloissa. Samalla Hannu lupautui opettamaan myös muita opiston teknisen työn kursseja. Vuokko on tuulettanut taide- ja taitoaineiden kurssitarjontaa muutoinkin, joten harrastamaan ja sivistymään voit päästä todella monipuolisesti. Vaikka opiston kurssitarjonta on uudistunut myös muilla ainealueilla, löydät opinto-ohjelmasta edelleen kattavasti myös tuttuja kursseja.

Koillisopistot yhteistyössä

Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Posion ja Ranuan eli Koillisopistojen yhteistyö on jatkunut jo puoli vuosikymmentä ja kehittyy edelleen. Syyskuussa viikolla 38 järjestämme kestävän elämäntavan teemaviikon osana Euroopan yhteistä kestävän kehityksen tapahtumaa. Teemaviikolla pääset  osallistumaan maksuttomille etäluennoille, jonne olemme saaneet luennoitsijaksi myös tietokirjailija, meteorologi ja kolumnisti  Kerttu Kotakorven. Kestävän elämäntavan teemaviikko nivoutuu Koillisopistojen yhteiseen KEKO-Kestävän elämäntavan Koillisopistot –hankkeeseen, jolla tavoittelemme sosiaalisen, kulttuurisen, ekologisen ja taloudellisen kestävyyden vahvistamista kansalaisopistotoiminnassa. KEKO-hankkeen toinen tavoite on osaamisperusteisuus eli kansalaisopiston kursseilla opittujen asioiden tunnistaminen ja tunnustaminen. Pyrimme tällä siihen, että voisit jatkossa osoittaa kansalaisopiston kursseilla oppimasi tiedot ja taidot esimerkiksi opintojasi varten, työelämässä tai hakiessasi työpaikkaa. Tietenkin toivotamme kaikki kiinnostuneet osallistumaan kansalaisopiston kursseille paitsi oppimaan ja sivistymään, myös harrastamaan ilman sen kummempia tavoitteita.

Koillisopistojen yhteistyönä olemme voineet lisätä kurssitarjontaamme esimerkiksi kielissä. Tämä näkyy siten, että joillekin opinto-oppaassamme mainituille kursseille ilmoittaudutaan suoraan toiseen Koillisopistoon ja vastaavasti muista Koillisopistoista ohjataan kurssilaisia Pudasjärven kansalaisopiston kursseille.

Kurssi-ideat tervetulleita

Tutustu kurssitarjontaamme joko internetissä tai painetusta opinto-oppaasta. Mikäli et löydä itsellesi mieluista kurssia tai sinulla on idea uudesta kurssista, ota toki yhteyttä. Voimme käynnistää uusia kursseja myös kesken toimintavuoden, mikäli opettaja ja tilat järjestyvät ja kurssilaisia on tarpeeksi. Ja tietysti, jos meillä on resursseja uusien kurssien aloittamiseen. Kurssi-ideoita voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen: kansalaisopisto@pudasjarvi.fi tai soittamalla koulutussuunnittelija, apulaisrehtori Pasi Kemppaiselle, p. 050 4366 206. Toistaiseksi pyydämme, ettet asioi kansalaisopiston toimistolla koronatilanteen vuoksi. Lokakuun alusta opiston toimisto muuttaa uuteen Hyvän olon keskus Pirttiin (Varsitie 1), jossa asiointi tarvittaessa on mahdollista, kunhan rokotukset etenevät ja koronaepidemia hellittää.

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.