Outi Riihikankare aloitti johtavana rakennustarkastajana

14.8.2023

Pudasjärven kaupungin uudeksi johtavaksi rakennustarkastajaksi valittiin rakennusinsinööri Outi Riihikankare Kuusamosta. Viran hän otti vastaan keväällä 2023. Ohessa Outi kertoo itsestään ja työstään:

Kotoisin olen Salon Kuusjoelta. Kuusjoesta tuli kuntaliitoksen myötä 2009 osa Salon kaupunkia. Olen maatalon tyttö, joten peltohommat ja munituskanalan työt ovat minulle tuttuja.

Asun nykyisin Kuusamossa kaverinani 9-vuotias labradorinnoutaja Cara. Perheelläni on mökki Perä-Posiolla, joka oli yksi iso syy hakeutua tälle suunnalle töihin. Mökillä vietänkin nyt joka viikonlopun lumien sulettua nauttien luonnon rauhasta. Ennen kävin mökillä pitkästä välimatkasta johtuen vain kesälomilla pari viikkoa hilla-aikaan ja mahdollisesti pidennetyllä viikonlopulla karpaloita poimimassa.

Harrastan lukemista, askartelua, ristikoita ja sudokuja, mökkeilyä, sienestystä ja marjastusta, koiran ulkoilutusta, satunnaisesti geokätköilyä sekä piirtelen rakennuslupakuvia lähinnä Salon seudulle pitäen näin yllä myös Autocad-piirtämisen taitojani. Matkustelustakin tykkään, mutta viime vuosina se on jäänyt vähiin koronan ja täällä Pohjois-Pohjanmaalla asumisen vuoksi. Omakotitaloasuminen tuo oman twistinsä pihatöineen, lumenluonteineen, polttopuusavotoineen jne., joten tekemistä ei puutu.

Olen puhelias, nauravainen ja yleensä hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeentuleva henkilö. Puhun nopeasti, kuuluvasti ja runsassanaisesti. Horoskooppimerkin (härkä) mukaisesti olen kuitenkin myös härkäpäinen ja mukavuudenhaluinen. Luonteeltani olen optimistinen pessimisti. Motto: Pessimisti ei pety mutta aina voi silti odottaa asioiden onnistuvankin.

Koulutus ja työelämä

Koulutukseltani olen sekä agrologi että rakennusinsinööri. Agrologiksi olen valmistunut joulukuussa 1992 Mustialan maatalousoppilaitoksesta ja rakennusinsinööriksi Rovaniemen teknillisestä oppilaitoksesta joulukuussa1997.

Olen työskennellyt mm. elementtitaloja suunnittelevassa toimistossa Vantaalla ja noin kahdeksan vuotta olin suunnittelijana ja piirtäjänä hirsitalotehtaalla, Vehasen Sahalla.

Rakennustarkastajana olen työskennellyt yhtäjaksoisesti keväästä 2010 lähtien. Rakennustarkastajan virassa olen toiminut Keuruulla, Kaarinassa ja Kuusamossa. Keuruulla toimin myös osan aikaa johtavana rakennustarkastajana viranhaltijan ollessa vuorottelu- ja virkavapaalla. Kaarinassa vastuualueenani oli keskustan alue. Siellä alueet oli jaettu Piikkiö, keskusta, Auranlaakso ja Kuusisto. Kuusamossa päävastuualueena oli Etelä-Kuusamo sekä vaihtelevasti resursseista riippuen keskustan asemakaava-alueet. Kuusamossa olin mukana Rukan kiinteistökartoituksessa vuodesta 2019 eteenpäin sekä aloitin 2022 Kuusamon keskustan kiinteistökartoitusprojektin.

Huhtikuun alussa aloitin johtavana rakennustarkastajana täällä Pudasjärvellä. Työnkuva on muuttunut uuden työn myötä enemmän byrokraattisempaan suuntaan. Pykälien valmistelua ja esittelyä viranomaislautakunnalle, lausuntoja, esimiestehtäviä jne. tulee tavanomaisen rakennustarkastajan työn lisäksi, joista johtuen on tullut käytettäväksi paljon uusia hallinto- ja talouspuolen ohjelmistoja tuttujen rakennusvalvonnan lupakäsittely- ja karttaohjelmien lisäksi.

On mukava saada uusia haasteita uuden työn myötä ja tutustua uusiin ihmisiin niin työssä kuin sen ulkopuolellakin. Uudet työkaverit ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan ja tuntuu kuin oltaisiin vanhoja tuttuja ja kauemminkin jo tehty töitä yhdessä.

Last modified: 14.8.2023

Comments are closed.