Pudasjärven Vanhus- ja vammaisneuvosto esittäytyy – Osa 4

7.6.2023

Pudasjärven vanhus- ja vammaisneuvoston tehtävä on edistää ja seurata kaupungin eri hallinnon aloilla tapahtuvaa toimintaa vanhusten ja vammaisten näkökulmasta. Neuvosto pyrkii edistämään Pudasjärven kaupungin ja eri vanhus- ja vammaisjärjestöjen välistä yhteistoimintaa sekä vaikuttamaan ympäristön ja rakentamisen suunnittelussa sekä niiden toteuttamisessa soveltuviksi ikäihmisten, vammaisten ja sairaiden tarpeita vastaavaksi. Neuvosto toimii kaupunginhallituksen alaisena toimikuntana. Vanhus- ja vammaisneuvostossa on edustus pudasjärveläisistä vanhus- ja vammaisjärjestöistä, seurakunnan edustaja sekä kaupunginhallituksen edustaja.

Pudasjärven senioriopettajat ry.

Yhdistyksen nimi on Pudasjärven senioriopettajat ry. ja kotipaikka on Pudasjärvi. Yhdistys on valtakunnallisen Opetusalan seniorijärjestön (OSJ) jäsenyhdistys. OSJ:n kuuluu yli 20000 jäsentä. Alussa yhdistyksen nimi oli Pudasjärven Veteraaniopettajat ry., joka merkittiin rekisteriin 29.1.2009. Valtakunnallisen nimenmuutoksen vuoksi myös yhdistyksemme nimi muutettiin 22.8.2011 Pudasjärven senioriopettajat ry:ksi.

Paikallisyhdistykseemme kuuluu tällä hetkellä 39 jäsentä. OSJ:n kuuluvia jäsenyhdistyksiä Suomessa on yli 70. Yhdistyksemme tarkoituksena on toimia jäsentemme välisenä yhdyssiteenä, edistää virkistys- ja harrastustoimintaa ja toimia yhteisten sosiaalisten ja oikeudellisten etujen ajajana. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen kokouksia, esitelmiä, luontoretkiä, sekä ylläpitää yhteyttä toisiin eläkeläisyhteisöihin ja Opetusalan Seniorijärjestöön. Yhdistyksen vuosikokoukset pidetään helmikuussa. Kerran kuussa kokoonnumme ruokakokouksiin eri ravintoloissa. Kokouksiin olemme kutsuneet asiantuntijoita eri aloilta. Olemme tehneet yhteistyötä myös Koillismaan senioriopettajien kanssa. Keväisin olemme jakaneet stipendit uudelle ylioppilaalle sekä ammattikoulunsa päättäneelle.

Senioriopettajat ovat aktiivisia, kunnostaan huolta pitäviä. Toimimme eri yhdistyksissä ja vapaaehtoistoiminnoissa, eri luottamustehtävissä sekä opiskelemme kansalaisopistossa. Vanhus- ja vammaisneuvostossa olemme olleet alusta asti. Harrastustoiminta on monipuolista; liikuntaa, musiikkia, kirjallisuutta, teatterissa- ja taidenäyttelyissä käyntejä.

Yhdistyksemme toimihenkilöinä tällä hetkellä ovat Esko Ahonen puheenjohtaja, Timo Goman varapuheenjohtaja sekä Pirjo Jakkila sihteeri, taloudenhoitaja. Me senioriopettajat olemme monitaustaisia eläkeläisiä ja erilaisista opetustehtävistä tulleita. Paikallisessa toiminnassa opit tuntemaan uusia ihmisiä ja saat mukavaa tekemistä eläkeaikaasi.

Opettaja, jos olet jäämässä piakkoin eläkkeelle, ota yhteyttä meihin. Sloganinamme on ”Lisää elämää vuosiin”.

Esko Ahonen
puheenjohtaja
Pudasjärven Senioriopettajat ry.

Last modified: 24.5.2023

Comments are closed.