Petri Kittilä – asumisen ja elämisen palvelusuunnittelija

8.11.2022

Kaupungin tekniseen toimeen on perustettu uusi määräaikainen palvelusuunnittelijan tehtävä. Asumisen ja elämisen palvelusuunnittelijan tehtävän tarkoitus on uusien asumista ja elämistä tukevien toimintamallien luominen ja niiden käyttöönotto Pudasjärvellä. Tavoitteena on saada alueellemme uusia pysyviä asukkaita, pyrkiä purkamaan maallemuuton esteitä ja etsimään uusia maaseutumaisen asumisen ratkaisuja.

Tehtävään valittiin kemiläinen Petri Kittilä. Tehtävässään Petrin on tarkoitus luoda uudenlaiset toimintamallit ja verkostot, jotka helpottavat asumista ja elämistä Pudasjärvellä.

Yhtenä uusista toimintamalleista tulee olemaan rakentajan polku, joka auttaa omakotitalon rakentajia suunnittelemaan ja viemään läpi monivaiheisen talonrakennusprojektin. Rakentajan polku tulee myös sisältämään neuvontaa vapaa-ajan asunnon muuttamisesta vakituiseksi kodiksi. 

Tehtävässä luodaan myös toimiva toimintamalli ja verkostot korjaus- ja asumisneuvontaan liittyvissä asioissa. Korjausneuvonta on tietoon ja kokemukseen perustuvien neuvojen jakamista erilaisissa kiinteistönpidon ja korjaamisen tilanteissa. Toimintamallin avulla voidaan avustaa asiakasta korjaustarpeiden kartoittamisessa sekä suunnittelun ja avustusten hakemisessa. Korjausneuvonta ei siis tarjoa varsinaista korjauksen suunnittelua tai ammatillista konsultointia.

Lisäksi halutaan helpottaa Pudasjärvelle muuttajan arkea luomalla muuttokummit-verkosto. Muuttokummi on vapaaehtoinen, joka auttaa kotiutumaan uudelle paikkakunnalle. Muuttokummilta voi saada neuvoja esimerkiksi asumiseen liittyviin palveluihin sekä liikunta- ja harrastusmahdollisuuksiin liittyen.

Petri kertoo olevansa elinikäisen oppimisen kannattaja, joten hän pyrkii kehittämään jatkuvasti itseään ja päivittämään osaamistaan. Vapaa aikoinaan hän harrastaa kalastusta, lukemista, matkailua, valokuvaamista ja jalokivien hiontaa. Koulutukseltaan Petri on YAMK tradenomi.

Viimeiset neljä vuotta Petri on toiminut kehittämispäällikkönä kestävän asumisen kehittämisen ja harvaan asutun alueen asukaskehityksen asiantuntijayrityksessä. Aiempaa työkokemusta löytyy myös matkailu-, markkinointi- ja mainosalalla. Onpa hän ehtinyt käydä myös Pekingissä kolme kuukautta markkinointiassistenttina sekä palveluiden kehittäjänä senioreiden asumisen ja arvokkaan ikääntymisen palvelutalossa. Kiinalainen kulttuuri onkin lähellä Petrin sydäntä, joten hän toimii myös Kiinan tapakulttuurin kouluttajana. Kunta-ala on Petrille myös tuttua luottamustoimista ja hän toimii tällä hetkellä Kemin tarkastuslautakunnan jäsenenä.

Toivotamme Petrin lämpimästi tervetulleeksi!

Last modified: 13.2.2023

Comments are closed.