Suositut hyvinvointiryhmät työikäisille jatkuvat syksyllä

26.8.2021

Kesän jälkeen on aika ryhtyä parantamaan omaa hyvinvointia. Kun kunto on parempi, jaksamme myös vahvemmin punnertaa eteenpäin kohti työelämää. Vahvaksi-hanke järjestää hyvinvointiin ryhmätoimintoja työikäisille, joilla on haasteita työllistymisessä tai työssään jaksamisessa. Niinpä suositut hyvinvointiryhmät työikäisille jatkuvat syksyllä Katri Virtasen vetäminä.

Pienet 3-6 henkilön ryhmät kokoontuvat 2 h viikossa 10 kertaa. Syksyn ensimmäinen toiminta alkaa 15.9 klo 15-17 Kurenalla. Uusia ryhmiä voidaan aloittaa tarpeen mukaan myös eri kylillä. Toiminnan tavoitteet ja sisällöt suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan. Aikaisemmissa ryhmissä on käyty läpi niin kehonhuollon, liikunnan, levon, ravinnon kuin stressinhallinnan erilaisia keinoja kohti parempaa vointia. Kaikille osallistujille on alkuun yksilöllinen alkukartoitus ja lisää yksilöllistä ohjausta tarjotaan tarpeen mukaan.

Keväällä järjestetyissä hyvinvointiryhmissä on saatu kannustavia kokemuksia. Osallistujat ovat löytäneet terveellisemmän ruokarytmin, itsensä hoitamisesta on keskusteltu paljon ja muutoksiakin on tehty. Olemassa oleva tieto on siirretty käytäntöön. Tärkeää on ollut elämänilon ja tavoitteellisuuden vaaliminen, kertoo Katri Virtanen.

Syksyllä järjestetään myös lyhyitä 3 kerran Polkuja tulevaan -valmennuksia.  Ryhmää luotsaa Sanna Virtanen Happia Oy:stä. Valmennuksessa kootaan jokaisen osallistujan oman elämän matkatarina ja polku, joka pohjautuu luontaisiin vahvuuksiin, kiinnostuksen kohteisiin, taitoihin ja taitoharjoitteluun sekä käytössä oleviin resursseihin. Valmennuksen toisessa osassa suunnataan tulevaan ja rakennetaan matkasuunnitelma kohti edessä olevaa horisonttia. Yhteisten asioiden lisäksi osallistujalla on mahdollisuus henkilökohtaiseen ohjaukseen, jossa voi kirkastaa omaa matkasuunnitelmaansa rauhassa valmentajan kanssa. Valmennusta voidaan järjestää Pudasjärvellä tai etänä.

Katri ja Sanna kertovat ryhmien toiminnasta enemmän esittelytilaisuudessa 7.9.2021 klo 13-14.30, Fysio KV tiloissa osoitteessa Kauppatie 3. Katri tarjoaa kahvit ja jotain muutakin herkkua. Kannattaa tulla kuuntelemaan ja porisemaan, sillä esittelyyn osallistuminen ei sido osallistumaan.

Vahvaksi – osatyökykyisten työllistäminen -hanke on tukemassa osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden polkua takaisin työelämään ja rakentamassa verkostoyhteistyön avulla pudasjärveläistä osastyökykyisten työllistämisen mallia. Myös työikäisten vertaistukeen ja atk-taitojen parantamiseen on ryhmätoimintoja tarjolla. Tietoa toiminnasta löytyy hankkeen nettisivuilta. Yhteyttä voi ottaa nettisivujen kautta tai soittamalla. Hanke on Pudasjärven kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoima ja 80% rahoituksesta tulee Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja

Aili Jussila
projektipäällikkö
Vahvaksi – osatyökykyisten työllistäminen -hanke
p. 040 587 4971 aili.jussila@pudasjarvi.fi

www.pudasjarvi.fi/vahvaksi

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.