Uudet tuulet tuivertavat tilapalveluissa

26.1.2021

Pudasjärven kaupungin teknisten- ja ympäristöpalveluiden tehtäväalue uudistuu voimakkaasti lyhyen aikavälin sisällä eläköitymisten johdosta. Henkilömuutosten lisäksi samaan aikaan myös tehtävänkuvia uudistetaan.

– Tehtävänkuvia muutetaan vastaamaan paremmin uusiin toimintamalleihin, toiminnan tavoitteisiin ja digitalisoituvaan toimintaympäristöön. Tavoitteenamme on, että toimintamallit ja vastuurajat ovat selkeät niin työntekijöille itselleen kuin myös asiakkaillemme ja kaikille muille sidosryhmille. Viestinnällä on tässä muutoksessa tärkeä rooli, toteaa tekninen johtaja Janne Karhu.

Perttu Granlund, kiinteistöpäällikkö

Kaupungin pitkäaikaisen kiinteistöpäällikön Kari Rissasen eläköidyttyä viran otti vastaan Perttu Granlund. Kiinteistöpäällikkönä hän vastaa kokonaisuudessaan kiinteistökannan hallinnoimisesta ja toimii tilapalveluiden esimiehenä. Tehtäviin kuuluu mm. vuokrahallinta, rakennuttaminen ja kilpailutukset, palvelusopimukset, kiinteistökehitys ja taloushallinto.

Lähtöisin Perttu on Pudasjärven Sarakylästä. Hän kävi vielä lukionsa Pudasjärvellä, mutta sen jälkeen opiskelut ja työt ovat vieneet muualle. Rakennustekniikan insinööriopinnot Perttu suoritti Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Paluun kotipitäjäänsä hän teki keväällä 2020 saatuaan mahdollisuuden rakennustarkastajan sijaisuuden tehtäviin. Nykyinen asuinpaikka on vakiintunut Sarakylään.

– Perheeseeni kuuluu avovaimo ja suomenpystykorva. Tällä hetkellä toinen kotini on Rovaniemellä, mutta punnitsemme myös mahdollisuutta yhteen kotiin Pudasjärvellä. Vapaa-aikani kuluu mahdollisuuksien mukaan kuntosalilla, syksyisin metsällä ja yleisesti liikunnan parissa. Muuttaminen Pudasjärvelle on tuonut harrastukset lähemmäksi luontoa hyvien puitteiden vuoksi.

– Olen viihtynyt pitäjällä hyvin ja odotan mielenkiinnolla työtehtäväni tuomia haasteita, Perttu toteaa tyytyväisenä.

Kari Vares, tekninen isännöitsijä

Tammikuun puolessa välissä työnsä vastaanottaneen teknisen isännöitsijän Kari Vareksen tehtävänkuva on varsin laaja: hän vastaa kiinteistöjen ylläpitopalveluiden päivittäisen toiminnan varmistamisesta, kuntotutkimuksista, kunnossapitotöiden valmistelusta ja työnjohdosta, asiakaspalautteiden käsittelystä sekä investointikohteiden valvojan tehtävistä.

Lähtöjään Kari on oululaisia, mutta on asunut perheineen Muhoksella jo tovin. Perheeseen kuuluvan vaimon ja kahden lapsensa lisäksi hänen elämäänsä sulostuttaa kaksi saksanseisojaa, joiden puitteissa hän harrastaa paitsi metsästystä ja kalastusta myös pienimuotoista kenneltoimintaa. Erähenkiset harrastukset ovatkin olleet vaikuttamassa Karin ja hänen perheensä päätökseen rakentaa mökkinsä Iijokivarteen Pudasjärvelle. Täysin tuntemattomaan hän ei siis ole hypännyt, onhan Pudasjärvi ehtinyt tulla vuosien varrella jo monella tavalla tutuksi niin harrastusten kuin töittenkin kautta.

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.