Hyvän olon keskuksen harjaa nostettiin

20.8.2020

Hyvän olon keskus on jatkumoa Pudasjärven hirsirakentamiselle ja sen asema hirsipääkaupunkina vahvistuu. Hyvän olon keskuksen harjaa nostettiin perinteisissä harjannostajaisissa Tuomas Sammelvuo –salissa Pudasjärvellä keskiviikkona 19.8.2020 aurinkoisessa säässä. Paikalla oli kunniavieraiden, työmaaväen, lisäksi rakentajan YIT Suomi Oy:n, rahoittajan Kuntarahoitus Oy:n ja tilaajan Pudasjärven kaupungin edustajia. Tilaisuus järjestettiin pienimuotoisena näin korona-aikana, turvallisuus edellä ja turvavälit huomioiden.

Työmaavierailulla ihasteltiin rakennuksen suurta kokoa ja sitä miten hyvin useat eri palvelut on sijoitettu saman katon alle. Puheissa kiiteltiin työmaan siisteyttä ja aikataulussa pysymistä haasteiden edessä. (vaihtelevat säät, korona) Samalla moni sai huomata kuinka luonnollinen ja oleellinen osa Pudasjärveä hirsirakentaminen on.

Pudasjärven kaupunkia myös ylistettiin edellä kävijänä toimimisesta. YIT Suomi Oy:lle, Kuntarajoitus Oyj:lle ja Pudasjärven kaupungille Hyvän olon keskus on kolmas yhteinen hanke. Yhteistyö on sujunut hyvin.

Oulunkaaren kuntayhtymässä iloittiin hankkeen etenemistä. He ovat odottaneet hanketta pitkään ja se on heille erittäin tärkeä.

Kaupungin opetus- ja sivistysjohtaja heitti puheensa loppuun ehdotuksen oppivelvollisuuden rinnalle luotavasta hyvinvointivelvollisuudesta, jossa jokaisella olisi velvollisuus pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja käyttää palveluita.

Puhujat

Anni-Inkeri Törmänen, kaupungin hallituksen pj., Pudasjärven kaupunki
Tomi Timonen, kaupunginjohtaja, Pudasjärven kaupunki
Daniel Eriksson, rahoituspäällikkö, Kuntarajoitus Oyj
Mari Kälkäjä, kaupunginvaltuuston pj., Pudasjärven kaupunki
Marko Palonen, aluejohtaja, YIT Suomi Oy
Leena Pimperi-Koivisto, kuntayhtymän johtaja, Oulunkaaren kuntayhtymä
Juha Holappa, opetus- ja sivistysjohtaja, Pudasjärven kaupunki

Lisätietoja

Kaija Kuiri
Hyvän Olon Keskus
Projektikoordinaattori
Puh. 040 120 8975, kaija.kuiri@pudasjarvi.fi

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.