Peikkopolku

Peikkopolun logo

Syötteen Kovalammen rannalla, Aurinkokallion kauniilla kuusikkorinteillä sijaitsee peikkojen kylä, Peikkometsä. Kylään ja sen asukkaisiin pääset tutustumaan milloin vain mielesi tekee, ja jos haluat, voit itse luoda sinne aivan uuden peikon!

Peikkojen pesien ohitse kulkee kahden kilometrin mittainen Peikkopolku. Reittien lähtöpisteessä on peikkojen esittäytymiskatos, jonka edessä sijaitsevalla nuotiopaikalla on mukava vaikkapa paistaa makkaraa. Sorastettua Peikkopolkua on helppo kävellä ja sen varrelta löytyvät mm. Peikkoteatteri ja Aurinkokallion näköalatasanne, josta avautuu kaunis näköala kohden Pikku-Syötettä.

Jos jaksat, voit kiertää myös Ketunkierroksen, joka esittelee Aurinkokalliota hieman laajemmin. Ketunkierros on 3,2 kilometrin mittainen. Polku on luonnontilainen, joten pistä jalkaasi kunnolliset retkeilykengät. Polun varrelta löytyy Kölli-peikon taukopaikka, jonka suojissa on kiva hieman hengähtää. Taukopaikalla on myös paikka nuotiolle.

Kaikkein pienimmille retkeilijöille soveltuu Teatterikierros, joka kiertää Peikkopolun alkupään ja Peikkoteatterin kautta takaisin pysäköintialueelle. Teatterikierros on pituudeltaan 400 metriä.

Lataa ja tulosta tästä itsellesi mukaan reittikartta (pdf)