Retkeily

Retkeilijöitä Pytkynharjussai

Pudasjärvellä on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Vaihtelevat maastot ja luonnon kauneus tekevät retkeilystä Pudasjärvellä ikimuistoisen kokemuksen.

Retkeilyreitit ovat hyvin opastettuja ja sopivia reittejä löytyy niin lapsiperheille kuin kenelle tahansa ulkoilusta pitävälle. Halutessasi voit taittaa taivalta jokien ja purojen varsia seuraillen tai vaaramaisemissa ja soilla samoillen

Koko perheen patikkaretkelle suosittelemme esim. Huippupolkua, Vattukurun luontopolkua tai muuta Syötteen alueella kiertävää reittiä. Pidemmästä patikasta nautiskeleville hyvä vaihtoehto on Kannonnousu, joka kulkee Pudasjärven keskustan ja Syötteen Naamankajärven välillä. Jos koko tuota 70 km:n matkaa ei halua taivaltaa alusta loppuun, on välillä useita vaihtoehtoisia lähtöpisteitä. Perinteikäs UKK-reitti läpäisee Pudasjärven alueen sen itäreunalla jatkaen matkaansa kulkusuunnasta riippuen joko Lapin puolelle Posiolle tai Kainuuseen Puolangalle.

Hyviä taukopaikkoja on kaikkialla ulkoilu- ja retkeilyreittien varrella. Laavujen lisäksi voit levähtää myös päivä- tai autiotuvissa. Lähtö- ja päätepisteiksi sopivat erinomaisesti Syötteen alueen majoituskohteet tai Syötteen luontokeskus.

Retkeilyreitit ja luontopolut

Reittien tarkat kartat löytyvät osoitteesta www.retkikartta.fi

Autiotuvat, laavut ja muut taukopaikat

Retkeilijän taukopaikat löytyvät karttapalvelustamme. Valitse ensin karttatasoksi “Luonnossaliikkujen taukopaikat”.

Talviretkeilyreitit

Lisätietoja Syötteen talvireiteistä: www.luontoon.fi

Retkeilykohteita

Opaskartat

Tapahtumia